50-годишният Веселин Вълчанов от Враца, срещу когото е повдигнато обвинение

...
50-годишният Веселин Вълчанов от Враца, срещу когото е повдигнато обвинение
Коментари Харесай

Потвърдиха мярка по случая със залятата с киселина гадателка

50-годишният Веселин Вълчанов от Враца, против който е повдигнато обвиняване за съучастничество в заливането с киселина на гадателката Антоанета Тодорова в дома й в пловдивския ж.к. " Тракия ", остава в ареста. Мъжът изиска да бъде изменена мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, само че съдът не почете настояването, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Веселин Вълчанов и съгражданинът му Йордан Цветанов са привлечени като обвинени в причиняване на междинна телесна щета от трета степен, изразяваща се в химическо изгаряне от киселина по лицето, шията и врата в ляво, гръден панер, стомах, двата горни крайника и десен низък крак на Тодорова. 

Двамата пътували от Враца до Пловдив с автомобила на Вълчанов. Той е карал и не знаел желанията на Цветанов. Стигнали до блока на Тодорова, Вълчанов останал в колата, а Цветанов отишъл в дома й и лиснал в лицето й сярна киселина. Когато се върнал отпътували назад за Враца.

Деянието е осъществено на 14 март 2023 година, мъжете са задържани три дни по-късно, а на 20 март районният арбитър Васил Тасев дефинира мярка " задържане под стража " за Цветанов и " парична гаранция " в размер на 1500 лв. за Вълчанов. След това обаче правосъден състав от Окръжния съд промени мярката на Вълчанов  също в " задържане под стража ". 

Днес адвокатката на Вълчанов посочи в правосъдната зала, че подзащитният й е упрекнат като помощник. Не може да се твърди, че е знаел, че другият обвинен ще извърши закононарушение, а според закона, отговорността за незаконно действие е персонална. Припомни, че има прокурорско разпореждане, с което му е неразрешено да напуща рамките на страната.

Представителят на държавното обвиняване уточни, че има доказателства за връзките на обвинения с престъпни контингент, който му е правел поръчки и той се е съгласявал с тях. Освен това е имал контакти със очевидци по делото, като е опитвал да ги склони да трансформират показанията си. 

Самият Веселин Вълчанов съобщи, че няма нищо общо с закононарушението, в което го упрекват. В последна сметка арбитър Тасев удостовери мярката " задържане под стража ", която може да се апелира пред по-горната инстанция.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР