50-годишната гадателка от Кърджали Хайрие Мехмедова, позната като Хари, гледа

...
50-годишната гадателка от Кърджали Хайрие Мехмедова, позната като Хари, гледа
Коментари Харесай

Известната кърджалийска гадателка Хари, говореща с духове, разкри какво ни убива по-бързо и от черна магия

50-годишната врачка от Кърджали Хайрие Мехмедова, позната като Хари, гледа на кафе, беседва с духове, вижда като рентген болното у индивида. Врачката има и дарбата да открива трупове по дъното на язовири, и то откакто водолази са изръшкали надлъж и простор водоемите. Хари е всред дребното явления в страната, които познават тайните на урамата – тип отнемане, по-зловещо от черната магия, урочасването и проклятието. Урамата е едва позната на християните. Това не пречи обаче смъртоносните й удари да се стоварват като гръм от ясно небе и върху българите. Пред кореспондент на „ ШОУ ” родопската шаманка за първи път подвига завесата на мистичното свещенодействие.

„ Урамата е староарабска дума и значи отнемане – споделя Хари. – По-конкретно – да се намираш на неуместно място в неуместно време, където става конфликт сред мъртвата и живата сила. Всичко се случва в тъкмо избран ден и час, на тъкмо несъмнено място.

Когато един човек се спомине вкъщи си, околните правят религиозни ритуали. Християните забиват гвоздей на мястото, където е бил ковчегът, с цел да не идва повторно гибелта, прикадяват къщата с тамян и впрочем. Мюсюлманите пък 40 дни не угасват крушката в стаята, където близкият им е умрял, раздават мекици вместо жито. Ако един човек откри гибелта си на улицата, в случай че се обеси на дърво в гората, в случай че се удави?! Там никой нищо не подхваща, нищо не прави и в това се състои жестоката неточност. Защо? Ами тъй като един дух постоянно се завръща навръх мястото, откъдето е напуснал тялото си. Случайно попаднал човек там „ отнася ” отмъщението. Духът е неудовлетворен от забравата и последователно завладява нищо неподозиращия. Организмът на здравия човек стартира да се самоунищожава, а държанието му замязва на мъртвия. ”

Докарали един път при Хари човек, завит в одеяло. Жив мъртвец, имобилен, скован и слисан в една точка, нито мърда, нито шава, мучи като теле. Шаманката трябвало да „ диагностицира ” дали потърпевшият е за лекар, или за ходжа. Тоест дали има урама или е получил инсулт. „ Видимите признаци са едни и същи, прецизира гледачката. Разговарях с околните. 30-годишният мъж, здрав и прав допреди час, излязъл да се облекчи под навеса на къщата. Но навръх това място преди време се обесил брат му, в същия ден и час. Ето я урамата, обсебването, отмъщението. А то не зачита даже най-близките, тъй като такива са законите на тъмния свят. ” Подобен случай врачката имала и с жена в мензис. Случило се на равнищата. Капка кръв попаднала на мястото, където преди години свекърът й, както си похапвал, изпуснал къшей самун и починал. И тя се парализирала за секунди.

„ Злокобното стичане на събитията се назовава още да стъпиш на „ самодивска трапеза ”. Урамата и магията си наподобяват по това, че те са тип негативни сили, които се скапват от ходжа. Разликата сред тях е, че магията се прави от живи хора, а урамата – от мъртви. Магията от време на време може да се разпадне от единствено себе си. Докато при захласнатия от дух процесите протичат с разрушителна мощ. Симптомите са инфаркт, инсулт, невралгии, шизофрении, депресии. Поразените постоянно попадат в лудницата, където ги довършват с медикаменти. При някои случаи пулсът понижава, хората губят вкус, не могат да спят, не са работоспособни, стартират да си приказват сами, привиждат им се призраци, спохождат ги кошмари. Медицината е безсилна. Лекарите не могат да слагат точна диагноза. На рентген и на скенер нищо не може да се откри и най-скъпите лекарства не работят. Докторът може да оправи един орган, само че след това се разболява различен.

Става една въртележка. Все едно да подсушаваш мивката, без да си спрял крана за водата. Урамата работи непосредствено на духа ”, разказва в най-черни краски Хари нежеланото положение на потърпевшия. И прецизира, че въпреки всичко има излаз още на „ първо равнище ”. „ Мястото, където е станал конфликтът, се посипва със захар. Събира се малко отпадък оттова, завива се в салфетка и загазилият би трябвало да вдиша „ аромата ” от злокобното място. Универсални предписания обаче няма. Всичко зависи от силата сред двете сили. ”
С третото си око врачката може да реши дали един човек е за доктор или за имам. „ Ако потърпевшият е покосен от инсулт, и 50 ходжи да се съберат, не могат да му оказват помощ. Ако обаче има урама, би трябвало да се спре първо притокът от негативна сила, да се почисти организмът от напластената в него мъртва мощ. Това може да го направи единствено ходжата! ”

В практиката си Хари е имала и десетки случаи на по този начин нареченото „ заменено бебе ”. Това също е тип урама, когато духът на новороденото се заменя с невидима мъртва мощ. „ Потърси ме един път една намахана дама от хайлайфа на София, трета брачна половинка на изтъкнат предприемач. Родила на богатия пергишин момченце за знамение и за приказ, но детенцето изоставало в развиването си. Вместо на 6 месеца зъбките му почнали да никнат на годинка, проходило и проговорило доста по-късно. Дузина столични професори безпомощно вдигали плещи, обиколили и няколко европейски клиники.
Поприказвах с дамата, споделих й къде е сбъркала, смени фасона. До 40-ия ден майката поглеждала отрочето си от дъжд на вятър, слугиня оставяла изпраните дрешки на терасата на мезонета.

В детската стая, която би трябвала да бъде опазена от тъмни сили, влизали мутри и всякакви съмнителни видове. Когато разполагала с време, хай дамата тикала детската количка към заведения, цялостни с изроди. Казах на нещастницата, че ритуалът по оздравяването ще я шашардиса, само че различен път нямаше. Довери ми се. Предложих й два разновидността за изцерение – кух пън на дърво или цепка на гроб. Избра втория, по-зловещ, но кадемлия. Отидохме на Боянските гробища и намерихме уместно място. Детето беше позаспало, та по-лесно изпълнихме ритуала. Майката застана от лявата страна на гроба, аз – от дясната. Претърколихме отрочето тъкмо три пъти с думите-поличба: „ Вземете си детето, върнете ми детето! ” Така скапах урамата. В момента щастливото семейство с наследника си живее на Карибите и постоянно ми изпраща оттова хабер. ”

Последният случай на Хари, в който връща живот в тялото, е с 6-годишния Хасан Идриз. Бащата два пъти смъква въжето от шията на единственото си дете. Местните психиатри дават мъгляви пояснения. Затова родителите опират до Хари. Врачката „ опипва ” първо мястото на злокобния случай. „ Видяла ” по какъв начин преди години на една череша мъж в разцвета на силите си поставил завършек на живота си. Любимата му се залюбила с различен и нещастникът не съумял да преживее изневярата. Имотът сетне минал през ръцете на още няколко стопани, до момента в който проклятието се стоварило върху Хасанчо. „ Детето не помнеше за какво прави опити за самоубийство.

Баща му беше учуден от комплицирания възел, който стягал шията на хлапето. В обикновено положение също не съумя да го направи. „ Един хубав батко, облечен в черни облекла, идва при мен. Гали ме и желае да ме люшка ”, обясняваше невръстният самоубиец странното си държание. Духът на баткото се беше вселил в почтената детска душа и посредством нея търсеше възмездие. Родителите се съмняваха, че мога да оправя нещата, само че аз бях последната им вяра. Когато информацията на детето за завладяващия дух и това, което аз бях „ видяла ” на мястото на случая, съответства 100 %, родителите кротнаха ”, приключва мистериозния си роман Хари.
Източник blitz.bg

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР