50-годишен мъж, участващ в маратона на Варна, е паднал пред

...
50-годишен мъж, участващ в маратона на Варна, е паднал пред
Коментари Харесай

Участник на маратона във Варна почина по време на състезанието

50-годишен мъж, участващ в маратона на Варна, е паднал пред офиса на банка против хотел Черно море и е умрял на място, оповестява БГНЕС.
Най-вероятната причина за съдбовния край е инфаркт, оповестява БНР. Предстои обаче да бъде направена експертиза, която да откри с акуратност повода за гибелта. Всички участници в маратона минават медицински обзор преди началото на надпреварата.
Маратонът на Варна е част от елитната верига маратони в България, като в морската ни столица дойдоха близо 20 спортисти от международна класа в гонене на огромния джакпот от 20 000 лв.. Сред тях се отличават представителите на Кения Наом Джабет и Бернард Санг.
С връх на трасето и победи на кенийските спортисти ще се запомни шестото издание на Маратон Варна, част от обичайна към този момент верига „ Бягането като метод на живот “. При дамите Джабет Наом финишира за 2.33:08 часа и усъвършенства с повече от 2 минути досегашното върхово достижение (2.35:14). Това бе втора поредна победа за кенийката в България след златото на Маратона в Стара Загора преди месец. Наред с това Наом към този момент събра 30 точки за водачеството в класирането за огромния
джакпот от 20 000 лв., който се дава за най-хубаво достижение при мъжете и дамите в съответната година.
 Арестуван е индивидът, блъснал фаворитката на маратона в София Арестуван е индивидът, блъснал фаворитката на маратона в София
Задържан е индивидът, който блъсна и контузи сърбската бегачка Оливера Йевтич. Инцидентът стана факт на маратона в София, а Йевтич беше...
От българите на първо време в огромния маратон се класираха Христина Козарева с 2.45:24 ч. и Исмаил Сенанджи с 2.36:42 ч. За първи път уредниците осигуриха специфични
бонуси за финиширалите на първите три места родни спортисти. Най-бързите и при мъжете, и при дамите в класическата отдалеченост 42.195 км получиха надлежно 500 лева, 300 лева и 200 лева за първо, второ и трето място.
В полумаратона първенци станаха Франсин Нийомукунзи от Бурунди с 1.13:16 ч. и Богдан Семьонович от Украйна с 1.06:41 ч., по този начин и двамата записаха второ следващо злато във Варна, след купите си през ноември. Зрителите приветстваха български победи в 10-километлавота отдалеченост: при дамите първа е Маринела Нинева с 38:05 мин., а при мъжете Стоян Владков с 34:15 мин., който дублира триумфа си от предходната година.
Най-възрастният участник бе 74-годишният Димитър Грозев (на 21 км), а най-млад бе бебе на 48 дни, което мина 10-километровото разстояние в количка, бутана от треньора на ЛК " Тангра " Димитър Янакиев и неговата брачна половинка. Смелите родители бяха отличени със специфична премия, както и шармантен маратонец, минал цялото разстояние от над 42 км с ананас на главата.
Стартираха общо 689 бегачи от 29 страни. В класирането за Джакпота водач е Джабет Наом към този момент с 30 т., пред Бернард Санг с 15 т., Бети Чепквони с 10 т., Йелена Дилинин с 8 т.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР