50-годишен израелец, който работи в израелското посолство в Пекин, е

...
50-годишен израелец, който работи в израелското посолство в Пекин, е
Коментари Харесай

Служител в израелското посолство в Китай е намушкан с нож. Задържан е чуждестранен заподозрян

50-годишен израелец, който работи в израелското посолство в Пекин, е бил намушкан с нож пред супермаркет

ByKEN MORITSUGU Associated Press и JON GAMBRELL Associated Press 13 октомври 2023 година, 4:34 ч. Изявление на Китай по отношение на първичната офанзива на Хамас. Министерството на външните работи на Израел сподели, че дипломат Рафи Харпаз е изразил „ дълбокото отчаяние “ на страната си пред пратеника на Китай за Близкия изток Джай Джун. Двамата дипломати са разговаряли по телефона в четвъртък.

Попитан за изказването на Израел, представителят на китайското външно министерство Уан Уенбин сподели, че Китай се опълчва на дейности, нанасящи щета на цивилни жители и нарушаващи интернационалното право.

„ Китай ще продължи да работи непрекъснато за деескалация на обстановката и обновяване на мирните договаряния “, сподели той.

Китайският външен министър Ван И, говорейки на взаимна конференция с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика, сподели, че пратеникът на Китай за Близкия изток скоро ще пътува до района, с цел да работи за преустановяване на огъня и деескалация.

Китай поддържа палестинците в настояването им за самостоятелна страна. „ Израел има право да сътвори страна, както и Палестина “, сподели Уанг, като сподели, че неуспехът да се сътвори палестинска страна е главната причина за спора.

От войната избухна, антисемитските забележки набъбнаха в китайските обществени медии. Бомбардирано с враждебни известия, израелското посолство в Пекин филтрира мнения в китайския си акаунт в обществените медии.

Посолството избра коментар, който гласи: „ Подкрепете Израел! Унищожете терористичната организация! “ — забележките получиха 5700 лайкове.

Китайските държавни медии упрекнаха Съединените щати за разпалването на напрежението в района.

„ Китайското държавно управление постоянно е разпространявало роман, който хвърля виновността непосредствено върху Израел, основен съдружник на Съединени американски щати, тъй като това е в сходство с основна цел на (решението Пропагандата на комунистическата партия: да подкопае Съединени американски щати в интернационалната общественост ", сподели Yaqiu Wang, проучвателен шеф за Китай, Хонконг и Тайван във Freedom House. „ Този ​​път не е изключение. "

Докато Съединените щати остават най-големият съдружник на Израел, през последните месеци Китай се опита да доближи до ултранационалистическото и ултраортодоксално държавно управление на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, защото напрежението имаше се надигнаха с Вашингтон поради плануваната от Нетаняху съществена промяна на правосъдната система на страната, която провокира месеци на митинги.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министърът на защитата Лойд Остин бяха в района Петък в поддръжка на Израел, до момента в който президентът Джо Байдън също се разгласи срещу офанзивата на Хамас Америка също изпрати спомагателни оръжия на Израел, разположи една група самолетоносачи и възнамерява да изпрати друга, с цел да обезкуражи районна ескалация, до момента в който Израел се готви за допустима сухопътна атака в Газа.

Посланикът на Съединени американски щати в Китай Никълъс Бърнс написа в Twitter на X, че „ ние сме шокирани от днешното нахлуване против израелски посланик в Пекин “ и сподели, че посолството предложи цялостната си поддръжка на израелското посолство и израелската общественост в Китай.

U.S. Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър, който се срещна с китайски водачи в Пекин по-рано тази седмица, изрази неодобрение от първичното китайско изказване по отношение на смъртоносното навлизане на Хамас.

Шумър по-късно сподели, че е удовлетворен, когато представител на външното министерство по-късно добави, че Китай е „ надълбоко тъжен от цивилните жертви “ и „ се опълчва и осъжда дейности, които нанасят щета на цивилни. ”

___

Гамбрел заяви от Йерусалим. Изследователят на Associated Press Wanqing Chen от Пекин и писателят Didi Tang от Вашингтон, D.C., способстваха.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР