50 данъчни служители отново излязоха на протест пред Териториалната дирекция

...
50 данъчни служители отново излязоха на протест пред Териториалната дирекция
Коментари Харесай

Данъчните поискаха оставката и на Горанов

50 данъчни чиновници още веднъж излязоха на митинг пред Териториалната дирекция на Националната организация за приходите (НАП), намираща се на улица " Аксаков " 21 в София.

Служителите на Национална агенция за приходите и през днешния ден недоволстват против всеобщите съкращения от отдел " Оперативен надзор ".
Данъчните упорстват за оставката на министъра на финансите Владислав Горанов и оставката на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова.

Старши контрольор Владимир Дамянов от отдел " Оперативен надзор " съобщи за news.bg, че този отдел ще бъде закрит и неговите функционалности ще се поемат от отдел " Фискален надзор ". Той добави, че на вътрешния конкурсен изпит, който беше разгласен от Национална агенция за приходите, право да се явят имат всички сътрудници (всички, които работят в Национална агенция за приходите - бел. ред), само че местата във " Фискален надзор " са 40% от числеността от на целия състав на Национална агенция за приходите, до момента в който останалите 60% ще бъдат уволнени дейно.

Той уточни, че на 2 май ще получат заповедта за преустановяване на служебни отговорности.

Дамянов напомни, че чиновниците на Национална агенция за приходите бяха известени за своето уволняване посредством известие на уеб страницата на организацията. Основанията за това - " някои сътрудници бяха упрекнати в закононарушение, което не са направили ". По думите му правосъдният развой против неговите арестувани сътрудници се манипулира.

Дамянов добави и че се чакат нови съкращения в отдел " Ревизии и инспекции ".

Протестиращите издигнаха и редица лозунги и плакати в своя отбрана. Някои от тях гласят: " Искаме законно, служебно самопризнание ", " Г-жо Галя Димитрова, Национална агенция за приходите не е персоналното ви его, поемете отговорност за неверното ви управническо решение ", " Оставка ", " Не хвърляйте прахуляк в очите с оповестените състезания ".

Очаква се митингът да продължи единствено пред централата на Национална агенция за приходите. Шествие няма да има.

Недоволството се провежда от КТ " Подкрепа " и Независимия профсъюз на чиновниците на Национална агенция за приходите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР