5 минути. Изключително малък период от време. Те обаче ще

...
5 минути. Изключително малък период от време. Те обаче ще
Коментари Харесай

10 начина да подобрите деня си за 5 минути

5 минути. Изключително дребен интервал от време. Те обаче ще ви стигнат, с цел да извършите едно нещо, което ще усъвършенства деня ви.

Чудесна инвестиция на време, не мислите ли?

Затова отделете 5 минути и направете едно от изброените по-долу неща, с цел да намалите напрежението, да подобрите настроението си и да натрупате повече сила.

1. Оправете леглото си. Тук не става въпрос за поддържането на съвършена непорочност. Този дребен обред ще ви помогне да създадете една по-спокойна среда в спалнята си. Той е част от така наречен „ хигиена на съня “ – дребни привички, които ви оказват помощ да спите по-добре. В своята книга „ Проектът благополучие “ (The Happiness Project) писателката Гретчен Рубин предлага да превърнем оправянето на леглото си в всекидневен табиет. Направете това още сутринта и готово – ще имате едно нещо по-малко, за което да се тревожите през останалата част на деня.

2. Вземете си храна със себе си. Преди да излезете от у дома, си вземете нещо дребно за ядене. Това може да са плодове, ядки без сол, нискомаслено сирене или йогурт. Със сигурност ще огладнеете през следобеда!

3. Почистете бюрото си. Хвърчащите листа, мръсните чаши и всевъзможни други сходни неща ви разфокусират и понижават вашата работливост. Въведете ред на бюрото си и ще видите, че ще може да се концентрирате надалеч по-лесно.

4. Пуснете музика. Няколко проучвания демонстрират, че слушането на музика намалява кръвното налягане, понижава напрежението и усъвършенства настроението. Правилното парче има силата да промени вашето въодушевление. Именно заради тази причина заредете своя MP3 плейър с обичаните си песни и създадете плейлист, който ще ви кара да се усмихвате. Без значение дали сте на работа или във фитнеса. Това е един безвреден и здравословен метод да извършите деня си по-хубав - стига да не увеличавате звука прекомерно доста, с цел да не увредите слуха си.

5. Помиришете лимон. Бърз трик за понижаване на напрежението. Японски учени откриват, че линалолът – субстанция, която откриваме в лимона - потушава класическата реакция на напрежението " бягай или се бори ". Не обичате лимони? Ползвайте босилек, хвойна или лавандула – техните миризми също понижават напрежението.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР