5-годишното с менингит е починало миналия петък в болница в

...
5-годишното с менингит е починало миналия петък в болница в
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев с ексклузивен коментар за починалото от менингит дете и новия страшен вариант на коронавируса Омикрон

5-годишното с менингит е умряло предишния петък в болница в София. Това разгласи пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев. По думите му в градината няма суматоха.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че в столично детско заведение има огнище на болестта. Няколко деца и двама възрастни са дали позитивни проби. Веднага е проведено всеобщо проучване в градината.

„ Тествани са децата от групата на умрялото, както и от прилежащите – към 30 деца и 8 души личност. 11 деца имат микроба извършител на менингита. От личния състав двама души са дали позитивна проба”, разясни Кантарджиев.

И добави, че от време на време тежките инфекции се развиват доста бързо, в границите на дни и даже часове.
свързани новини30424на 29.11.202114450на 14.10.2021
„ Знаем доста малко за случая. При всяка неочаквана гибел се прави следствие. Там не се месим ", посочи той.

Той изясни, че 48 часа след взимането на пробите има резултат.

Професорът разяснява и новия вид на ковид " Омикрон ": " Трябва да се разбере в какъв % пазят имунизациите. Но имунизациите пазят от гибел, пазят от лечебни заведения ".

" Лично моето мнение е, че би трябвало трезво да преценим и изчакаме - с цел да кажем - до каква степен имунизациите пазят и какви ограничения би трябвало да се взимат. В момента и без ситуацията в нашата страна със 100 000 заболели е такава, че не би трябвало да вършим огромни събирания с повече от 10-15 души ", означи той.

Проф. Кантарджиев означи, че в столицата са имунизирани 43%, междинното за страната имунизацията е 29%, има и области с по 20% - те са от Източна България.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР