49 Народно събрание се събира за втори ден във видимо

...
49 Народно събрание се събира за втори ден във видимо
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ продължават преговорите, 49 НС търси председател

49 Народно заседание се събира за втори ден във очевидно жертван опит да избере собствен ръководител, с цел да стартира естествената си работа.

В сряда Росен Желязков от ГЕРБ и Петър Петров от " Възраждане " не събраха болшинство, с цел да получат основната позиция.

Междувременно ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " започнаха договаряния, с които пробват да на неосъществения избор и да реализират единодушие към няколко съществени значими законопроекти.

Очаква се в четвъртък да се провежда нова среща на работна група сред двете обединения, с цел да бъде разисквана законодателна стратегия, обвързвана с присъединението към Шенген и еврозоната, битката с инфлацията и правосъдната промяна.

ГЕРБ възнамерява да договаря и с всички останали парламентарни групи за възможна поддръжка по тези тематики. Засега първата и втората сили настояват, че диалозите сред тях не засягат сформиране на общо държавно управление.

За да може да се прегледа всъщност който и да е законопроект, Народното събрание би трябвало да избере ръководител - по кое време ще се случи това, не е ясно, защото ГЕРБ към момента няма болшинство за избора на Росен Желязков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР