49-ият поред Парламент бе открит чрез тържествено заседание малко след

...
49-ият поред Парламент бе открит чрез тържествено заседание малко след
Коментари Харесай

НА ЖИВО 49-ият Парламент бе открит в деня на Тайната вечеря! Ще предадат ли политиците народа, както Юда го прави с Исус?

49-ият подред Парламент бе открит посредством тържествено съвещание малко след 10 часа през днешния ден - в разгара на Страстната седмица - точно на Велика сряда. Припомняме, че това е денят, в който се организира Тайната вечеря, а Юда Искариотски предава Исус. Нещо такова чакаме да се случи и в Народно събрание - политиците да " целунат " народа със захаросани приказки, а след това да го предадат. Дано, въпреки всичко не се случи и този път да се надяваме на знамение.

Звънецът в залата бе ударен, по традиция, от най-възрастния депутат. Това и този път е Вежди Рашидов от ГЕРБ, който в предишното издание на Парламента постоянно предизвикваше кавги и полюсни отзиви с преднамерено водене като пръв измежду равни.

Народните избраници ще получат директория, готова от администрацията на Народното събрание. Папката съдържа Конституцията на Република България, устав за активността на Народното събрание, клетвения лист, управление за употреба на пултовете за гласоподаване, информация за администрацията на Народното събрание с телефони. В комплекта има също брошура с разказани непрекъснатите делегации на Народно събрание в интернационалните организации.

Всеки народен представител получи на влизане поименната си карта за гласоподаване.

В началото на тържественото съвещание ще прозвучат химните на България и на Европейски Съюз. В заявления парламентарните групи ще посочат целите и политиките си за идната парламентарна сесия.

По традиция на тържественото съвещание участват президенти, магистрати, представители на вероизповеданията у нас.

Ще бъдат поканени и дипломатите, съгласно листата от предходното Народно заседание. Тогава, след среща, партиите взеха решение посланиците на Руската Федерация и Беларус да не бъдат канени на откриването му, поради войната в Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР