49-годишен мъж от Провадия беше осъден с 4 години лишаване

...
49-годишен мъж от Провадия беше осъден с 4 години лишаване
Коментари Харесай

Осъдиха мъж за системни измами в Провадия

49-годишен мъж от Провадия беше наказан с 4 години " отнемане от независимост " за серия измами, оповестиха от Районната прокуратура - Добрич.

Обвинението е определило действието му като осъществено в изискванията на рисков рецидив. Става въпрос за серия измами в търговски обекти в града. Присъдата ще бъде изпълнявана при непоколебим режим на изтърпяване на присъдата.

Подсъдимият се възползва от правото си да изиска делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване за приемане на наказване , понижено с една трет а. Извършителят е признал напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Така, откакто беше редуцирано предвид на съкратената процедура, наказването беше понижено до 4 години " отнемане от независимост ". Мъжът е престъпно проявен и е имал и други присъди, прецизират от Прокуратурата.

Престъпленията, за които е предаден на съд като обвинен, били осъществени в интервала от 23 април до 13 септември 2023 година. Става дума за общо шест измами и общ размер на породената с действията имуществена щета от 4730 лева

49-годишният мъж влизал в търговски обекти, представял се за дистрибутор на тютюневи произведения и заявявал на чиновниците в тях, че притежателите им му дължат пари за минали или идни доставки. В някои от случаите имитирал диалог по телефона с тях, като се преструвал, че уговаря метода на заплащане и точната сума. Всяка от измамите била осъществена откакто чиновници в комерсиалните обекти били въвеждани в подвеждане, а парите, които били заплащани, били фирмена благосъстоятелност и ощетявали не физическо, а юридическо лице.

Присъдата предстои на въззивна инспекция от Окръжен съд - Добрич.
 Арестуваха двама българи за телефонни измами в Гърция
Арестуваха двама българи за телефонни измами в Гърция

Те са упрекнати в присъединяване в незаконна мрежа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР