49 европейски компании са подали засега заявки за участие в

...
49 европейски компании са подали засега заявки за участие в
Коментари Харесай

49 европейски компании са заявили покупка на близо 16 млрд. кубика газ

49 европейски компании са подали към този момент поръчки за присъединяване в търг за взаимна покупка на 15,92 млрд. кубика газ за интервала от август т. година до март 2025 година

Това заяви представителят на Европейската комисия Тим Макфий.

Европейска комисия кани надеждните интернационалните снабдители на „ синьо гориво “ да подадат поръчките си за присъединяване в търга. Той стартира през днешния ден и ще продължи до 10 юли. Това е вторият подобен търг. До края на годината предстоят още три.

Почти половината от настояванията са за полутечен природен газ.

Така актуалните поръчки надминават тези от първия търг, които бяха за 11,6 милиарда кубика. И общото декларирано до момента количество доближава съвсем 27 милиарда кубически метра. Това надвишава съвсем двойно поставения като цел размер за цялата година.

Търговете са част от напъните на Европейски Съюз да се освободи от доставките на сила от Русия, посочи Тим Макфий. Той отхвърли да заяви от кои страни са фирмите, като се базира на конфиденциалността при договарянията и подаването на молбите.
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР