48-годишният Младен Кръстаич е новият национален селекционер на България по

...
48-годишният Младен Кръстаич е новият национален селекционер на България по
Коментари Харесай

Сърбин поема националния отбор по футбол -

48-годишният Младен Кръстаич е новият народен селекционер на България по футбол. Официално назначението ще бъде презентирано на 28-и юли по време на съвещание на изпълнителния комитет на БФС.

Новината беше обявена през днешния ден на първо време от www.srbijadanas.com. Също по този начин човек с висок пост в Българския футболен съюз удостовери пред Българска телеграфна агенция за договарянията. Важно е да се посочи, че контракт към момента не е подписан и това ще стане в идващите седмици. По-голямата част от детайлите обаче са ясни и конкретизирани.

Кръстаич ще има двама сръбски помощници, а един от екипа ще бъде българин.

Официално дебютът на някогашния централен бранител ще бъде в края на септември, когато са последните два мача от шампионата Лига на Нациите, като България има в група С4 домакинство на Гибралтар и аудиенция на Република Северна Македония.

Кръстаич ще наследи краткотрайния селекционер Георги Иванов-Гонзо, който е и механически шеф на БФС. А преди този момент националите на България бяха водени от Ясен Петров. След 1:1 с Република Северна Македония и проваляне с 2:5 от Грузия – и двата мача в Разград, Петров беше уволнен, като преди този момент самичък разгласи, че напуща.

Младен Кръстаич дебютира на треньорското занятие отпред на националния тим на Сърбия по време на Световното състезание в Русия през 2018-а година. Той беше определен като компромисен вид след скандал на тогавашния треньор Славолюб Муслин с някои от звездите. Въпреки положителните мачове, представянето на Сърбия беше регистрирано като несполучливо, а на 13-и юни 2019-а година той се раздели с позицията си. Бившият бранител по-късно води ТСК Бачка Топола в сръбската лига, а в последните шест месеца беше отпред на Макаби (Тел Авив).

Кръстаич е роден в Зеница (Босна и Херцеговина) през 1974-а година, играе като централен бранител и прави 9-годишна кариера в Бундеслигата с екипите на Вердер (Бремен) и Шалке 04. Иначе в Сърбия прогресира с тима на Партизан (Белград), където има два интервала. За националния тим на страната си записва 59 мача и вкарва 2 гола. Като футболист играе на Световното състезание в Германия през 2006-а година.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР