48-годишният Кирил Милкотев, който бе задържан за стрелба по движещ

...
48-годишният Кирил Милкотев, който бе задържан за стрелба по движещ
Коментари Харесай

Набеден за снайперист осъди прокуратурата

48-годишният Кирил Милкотев, който бе арестуван за пукотевица по движещ се автомобил, осъди прокуратурата за нелегално обвиняване. Той подава иск за 15 000 лв., само че Смоянският областен съд присъди 2 000 лв. и го отхвърли като безпочвен и необоснован в частта за разликата до цялостния размер.

Милкотев бе притеглен като обвинен през април м.г. и арестуван в началото за 24 часа, а по-късно и за 72 часа поради пукотевица по движещ се автомобил на основната улица „ Стою Шишков “ в квартал Устово, до магазин „ Нонстоп “. По време на пътешестване 38-годишният Десислав Атанасов усетил болежка в слепоочието. Текнала му кръв. Той и приятелят му видели на балкона Кирил и предположили, че е стрелял по тях. В дома на Кирил Милкотев не е намерено оръжие, нито муниции. Последва разпит на потърпевшия и неговия другар, който също пътувал в автомобила. Те обяснили, че не са видели пушката, самото ориентиране и стрелбата. Имало и очевидец, който пък казвал, че по това време е минавал камион. Една от версиите бе, че е отхвръкнало камъче от камиона, което е попаднало в слепоочието на потърпевшия Десислав.

Същият ден към 21.20 часа Кирил Милкотев бил на терасата в дома си и инцидентен очевидец предположил, че държал въздушна пушка или револвер, нападнал жилището му, като отправил към него голям брой обиди и неуместни обвинявания. Шест дни преди този момент бил претърпял интервенция на дясното око и се възстановявал у дома. Лявото му око е повредено по рождение, зрението му към оня миг било мощно затруднено. В дома му e осъществяван обиски и претършуване, а казусът е бил публикуван в локални и централни медии, написа в исковата си молба Милкотев. От противозаконните дейности на прокуратурата за привличането му под наказателна отговорност, осъществените процесуално-следствени дейности и публикуваната опозоряваща информация, претърпял и продължава да търпи голям брой неимуществени вреди, изразяващи се в отрицателни преживявания и дискомфорт.

В общественото пространство към този момент е прочут като „ стрелецът от Устово “ и „ снайперистът “, показва пред съда мъжът. Задържането му под стража и последвалата социална нервност се отразила извънредно отрицателно на живота му. След случая станал разтревожен, обезпокоен, смутен, тъмен подтиснат, заобикаля да излиза на открито и да се среща с хора, тъй като в квартала се говорило за това, че бил стрелял, наричали го снайпериста, подигравали му се, пренебрегват го, не желаят да поддържат връзка с него.

Решението на Районния съд не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР