48 години по-късно световното първенство по волейбол отново е в

...
48 години по-късно световното първенство по волейбол отново е в
Коментари Харесай

Българската приказка започва срещу Финландия

48 години по-късно международното състезание по волейбол още веднъж е в България. Страната ни е хазаин на мъжкия шампионат за повторно след 1970 година, като този път съорганизатор е Италия.

Стартът на конкуренцията ще бъде даден от мача на " лъвовете " против Финландия във Варна довечера от 20:30 часа. По същото време в Рим Италия се изправя против Япония.

За първи път в историята международното състезание се провежда от две страни. България и Италия към този момент имат опит като сътрудници, защото през 2015 година те одобриха взаимно европейското състезание за мъже. Разликата е, че тогава финалите бяха в София, а в този момент ще са в Торино.

Общо 24 тима ще вземат участие на шампионата, като са разграничени в четири групи по шест. Първите четири от всяка група не престават напред, като ще бъдат разпределени в нови четири групи по четири.

Ключово в правилника е, че класиралите се за втората фаза придвижват там резултатите си, реализирани от първата. Заелите първото място във всяка група, както и двата най-хубави втори тима, се класират за третата фаза. Тя се състои от две групи по три тима, играещи всеки против всеки. Първите два от всяка група отиват на полуфинал.

Полуфиналите са на 29 септември, а финалът е на 30 септември.

България семейства в първата фаза във Варна и Русе. След това във втората хазаин ще бъде и " Арена Армеец " в София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР