48 деца от три училища, мажоретки и оркестър белязаха събитиетоНа

...
48 деца от три училища, мажоретки и оркестър белязаха събитиетоНа
Коментари Харесай

Детски спортен празник се вихри в центъра на Ловеч в първия ден на лятото

48 деца от три учебни заведения, мажоретки и оркестър белязаха събитието

На площад „ Екзарх Йосиф I “ в центъра на Ловеч на 21 юни 2022 година се организира състезателен празник, част от акцията „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат ”. В него взеха присъединяване шестокласници от три ловешки съществени учебни заведения – „ Васил Левски ”, „ Христо Никифоров ” и „ Проф. Димитър Димов ”, като тимовете бяха формирани от по 16 състезатели.

Сред гостите бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, регионалният шеф Виктор Стойчев, шефът на ОД на МВР-Ловеч старши комисар Станислав Великов, и. д. шеф на РУО-Ловеч доктор Иваничка Буровска, изпълнителният шеф на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова, представители на Групово дело „ Национална полиция “ на Министерство на вътрешните работи, заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, заместник- шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи комисар Георги Иванов и други

„ Скъпи деца, с вашите игри ще покажем, че спортът в действителност е по-добрият метод да пораснеш. След два дни в Ловеч ще имаме особено събитие във връзка Международния олимпийски ден – 23 юни, тъй като спортът е метод на живот, само че той също дисциплинира и оказва помощ да избегнем от някои нездравословни въздействия “, сподели кметът Корнелия Маринова.

Атрактивната спортна конкуренция включваше пет занимателни спортни игри: „ Най-бързият печели ”, „ Балансирай “, „ Дриблирай бързо “, „ Скачане в чували “ и „ Бързо изпълни “. Победител и в петте игри стана тимът на ОУ „ Васил Левски “, който събра цялостен актив от 25 точки. На второ място с 13 точки се подредиха представителите на ОУ „ Проф. Димитър Димов “, а на трето децата от ОУ „ Христо Никифоров “ – със 7 т.

Отборите получиха купи, медали, грамоти и лакомства, които връчиха изпълнителният шеф на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова и гостите от Групово дело „ Национална полиция “. За приповдигнатото въодушевление на площада пък способстваха танците на мажоретния състав при Общинския детски комплекс и осъществяванията на Общинския духов оркестър, водени от Тотко Рогашки.

Изпълнителният шеф на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова връчи на кмета Корнелия Маринова купа, орден и грамота в символ на благодарност и признателност за изключителната поддръжка, оказана от Община Ловеч в реализацията на събитието. Кметът Маринова на собствен ред особено поздрави участниците в спортния празник и им пожела радостно лято.

Кампанията “Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “ е част от активността на Главна дирекция “Национална полиция “ на Министерство на вътрешните работи за предварителна защита на правонарушения, осъществени от младежи. Тя е допустима с помощта на подписано съглашение за съдействие и взаимоотношение сред ГДНП и Съюза на пивоварите в България, за осъществяване на спортни действия, ориентирани към разпространение на физическото образование и спорта измежду подрастващите – като средство за отбягване на нездравословното влияние на използването на алкохол или неразрешени субстанции. Целта днешното съревнование в Ловеч бе имено такава: децата да показват умения, качества и интензивности, с които може да бъде ангажирано свободното им време. Да играят навън, да спортуват, и да се ограничи времето прекарвано от тях пред компютъра, смарт телефона и тв приемника.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР