470 са жалбите и сигналите, постъпили от граждани в Комисията

...
470 са жалбите и сигналите, постъпили от граждани в Комисията
Коментари Харесай

От КЗП с подробности за рекламациите, фалшивите отстъпки и несъществуващи намаления

470 са жалбите и сигналите, постъпили от жители в Комисията за отбрана на потребителите в интервала от 20 декември 2018г. - 1 януари 2019г. Отчитаме, че хората са имали поради нашата институция при извършване на покупки. Числата приказват, на фона на стотиците продажби, че това не е високо число, и не доста хора са излъгани от търговците. Това съобщи ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия.

"Наблюдаваме, че има растеж на сигналите за несъществуващи понижения или отразяване на друга цена при заплащане на каса ", сподели още той.

"Преди потребителите да дойдат при нас за отказана претенция, те би трябвало да подадат сигнал и при търговеца. Сигналът за претенция би трябвало да бъде разказан и отразен в системата на продавачите. Търговците са длъжни да отстранят казуса, да върнат парите или да заменят стоките в период на 30 дни. Ако това не се случи, жителите могат да подадат тъжба в КЗП ", добави Маргаритов.

"Некоректни са отстъпките "до 50% ", да вземем за пример, когато единствено дадени артикули са понижени, това заблуждава потребителя. Глобите тогава могат да стигнат до 30 000 лв. ", разкри Маргаритов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР