47 са новите положителни случаи с коронавирусна инфекция за изминалото

...
47 са новите положителни случаи с коронавирусна инфекция за изминалото
Коментари Харесай

COVID-19 в Кюстендил: 47 новозаразени и двама починали

47 са новите позитивни случаи с коронавирусна зараза за миналото денонощие в област Кюстендил, оповестиха от Областната администрация.

В община Кюстендил инфектираните с инфекцията лица са 26, в Дупница – 12, по трима новозаразени има в Кочериново и Сапарева баня, по един нов случай в общините Бобошево, Рила и Трекляно.

Взетите и изпратени за проучване проби през вчерашния ден са 60, като резултатите от тях стават ясно до 48 часа.

Към днешна дата настанените за лекуване пациенти в МБАЛ „ Св. Иван Рилски 2003 “ – град Дупница са 37. Повече от половината са в тежко положение, има и двама пациенти на интензивно лекуване.
67 лица са приети в болница към този час в Ковид отделението на МБАЛ „ Д-р Никола Василиев “ в град Кюстендил. Двама от тях са на интензивно лекуване, останалите пациенти са в тежко и приблизително тежко положение.



В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към този час са приети в болница 34 души. От тях 18 са на О2 и в по-тежко положение. В рамките на деня ще бъдат изписани по-леките случаи.

През миналото денонощие има умряли двама души – мъж на 51 година от община Сапарева баня и мъж на 65 година от община Дупница. Едното лице е имало съпътстващи болести. Областният спешен щаб сервира откровени съболезнования на фамилиите и околните на умрелите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР