47-ото Народно събрание се закри официално и остава в историята.

...
47-ото Народно събрание се закри официално и остава в историята.
Коментари Харесай

Свърши се! 47-ото Народно събрание остава в историята, ето какво казаха партиите на прощаване

47-ото Народно заседание се закри публично и остава в историята. Преди закриването на съвещанието партиите изчетоха своите финални заявления.

Декларация на "Продължаваме Промяната ":
Животът на този парламент изтече. Беше един от по-бурните и трагични парламенти. Все отново 47-ото Народно заседание беше изправено пред голям брой рецесии – заложените бомби в пътното строителство, високите цени на електрическата сила, Ковид-пандемията, войната и следствията от нея.
Българските жители знаят какво свършихме през тези седем месеца:
• Хората знаят, че сметките им за ток не се трансформираха, когато скачаха стремглаво в цяла Европа
• Знаят, че приехме проект за справяне с пандемията, който разреши да не затворим бизнеси и да не претоварим системата на опазването на здравето
• Знаят, че увеличихме пенсиите, с цел да може възрастните хора да живеят по-достойно
• Знаят, че повишихме заплатите на медицинския личен състав и учителите
• Знаят, че приехме антикризисен пакет от ограничения, с цел да могат хората да минат по-леко през рецесията, провокирана от войната
• Знаят, че успяхме да се оправим с невъобразим до момента брой бежанци
• Хората знаят, че тези ограничения направиха България отличник по растеж на индустриалното произвеждане в целия Европейския съюз
• Хората знаят, че спряхме схемите на Капитан Андреево, прекратихме кражбите в Пощите
• Въпреки най-тежката световна инфлация, война и политическа рецесия, България се оправи добре с тези седем ужасни месеца
• Това е дребна част от свършеното в изключителна конюнктура Можехме ли да създадем повече? Вярваме, че България можемного повече!
Истината обаче е, че огромните промени се вършат, когато имаш задоволително депутати, които да желаят те да се случат. Но имаше ли задоволително депутати в този парламент, които да
искат България да тръгне по пътя на Промяната? Нямаше, уважаеми дами и господа. Няма антикорупционно болшинство в този парламент. Корупцията не откри задоволително врагове в тази постройка. Говоря за майсторите в занаята, тук в Народното събрание - ненадминатите експерти. Тези, които не могат да живеят в съпротива,
защото тогава излиняват. От парламентарната естрада те играеха обичаната си игра – ‘крадецът вика дръжте крадеца’. Чухме какви ли не парадокси, безочливи операции, закани и неистини.
Чухме и думите „ Не пипайте проведената престъпност “. Уважаеми дами и господа от опозицията, Вашата злост към смяната, Вашата опозиция против битката с корупцията ясно ни сподели едно – всичко, което направихме, всичко, което се наложи да изтърпим, си струваше. Но поради Вашите гимнастики тук, България продължава да се мъчи.
• Затова към момента нямаме реформирана Комисия за Противодействие на Корупцията
• Затова няма ефикасна прокуратура
• Затова я няма и по този начин предстоящата правдивост
• Затова множеството регулатори тънат в несръчност и са знак на обслужване на мафията и картелите
Вчера влезе в действие закриването на бухалката, наречена спецправосъдие. Но не и преди в последния си работен ден да „ изпере “ за следващ път Пеевски.
Гласувахме измененията в Закона за правосъдната власт, с които беше обезпечена самостоятелната работа на европейските прокурори. Внесли сме още редица значими законови промени.
Всеки ден на този парламент беше късмет да свършим нещо положително за България. Но към този момент стана ясно, че в границите на този мандат няма по какъв начин да изпълним напълно това, за което хората ни изпратиха тук – да сменим модела Борисов/Гешев и да върнем законността. Но въпреки това отиваме на избори с насъбран опит. С научени уроци. Със познание против какво се изправяме. С хрумвания по какъв начин да бъдем по-успешни и по-ефективни. Вероятно и идващият парламент ще бъде сложен. Но ние няма да отстъпим от това да стопираме корупционните кранчета и да насочваме средствата към българските жители, към българския бизнес, към българските пенсионери, лекари, сестри и учители, към хилядите съзнателни служители на реда, пожарникари и държавни чиновници, каквито в България има доста. Отново ще потърсим поддръжка от хората за всичко това. Вярваме, че в идващия мандат ще можем да реализираме още доста повече за свободна и просперираща България. Обръщаме се към българските жители – скъпи сънародници, гласувайте на идните избори!
Всичко дотук беше единствено първата стъпка от битката за изтръгването на страната от ръцете на мафията. Демокрацията е маратон. Демокрацията си коства. Демокрацията е единствената гаранция за просперитета на България. Тази борба е на всеки български жител, Тук и в Чужбина. И ние можем и би трябвало да я спечелим Заедно! Имаме потребност от Вас да приключим правосъдната промяна, да има самостоятелни регулатори, да спрем кражбите, с цел да имаме мощна и богата страна, с която да се гордеем. Помогнете ни да върнем нормалността, да върнем смисъла на думи като морал, почтеност и честност! Дължим го на децата си!

Декларация на ГЕРБ-СДС
„ Кризата, в която страната ни бе хвърлена преди две години, стартира, когато вие, под юмрука, решихте да обявите война на партия ГЕРБ. Преживяхме всичко – арестите, чегъртането, обидите, внушенията. Сега сме по-силни и по-сплотени. Но на вас кой ви сподели, че би трябвало да се изправите против 650 000 българи и да ги намразите? Ще разберете ли, че омразата към нас прерасна в ненавист против самите вас? Омразата ви довърши, не опозицията”. Това се споделя в последната за този парламент декларацията на ГЕРБ-СДС, прочетена от парламентарната естрада от Десислава Атанасова.
В документа външнополитическата политика на кабинета „ Петков” бе избрана като „ резил”. Според ГЕРБ-СДС отиващото си държавно управление е нанесло съществени вреди на имиджа на България, а възобновяване от тях ще отнеме години.
Атанасова благодари на симпатизантите и членовете на партията, които „ макар натиска, на който бяха подложени, не ни предадоха”.
„ Надявам се, че на изборите през октомври ще ни подкрепите още веднъж. Нека ги бием с техните машини! А ние ви обещаваме, че ще се гордеете с вашия избор и с това, което дружно ще създадем за България. Ако ГЕРБ-СДС ще би трябвало да сформира кабинет, ще покажем по какъв начин се работи за страната и за нейното почтено място в европейското семейство”, приключи Атанасова.

Декларация на "Има подобен народ "
От политическа партия „ ИТН “ (ИТН) в никакъв случай не бихме се примирили с ролята на безгласна патерица на властта и никога не бихме могли да пожертваме националния интерес на Република България, каквито и регламентирани обещания или нерегламентирани изкушения да ни бяха предложили. Това сподели от парламентарната естрада националният представител от „ ИТН “ Пламен Николов. В декларация от името на парламентарната група, отдадена на края на 47-ото Народно заседание. Николов уточни, че въпреки и с несбъднат до дъно мандат, Народното събрание е оставил ярки усещания за своите дейности в цялото общество.
„ Българските жители станаха очевидци на подли политически игри, неспазени съдружни обещания и нелицеприятни връзки, както сред някогашните съдружни сътрудници, по този начин и сред ръководещи и съпротива. Ако на последната работата ѝ е да показва кривиците на властта и да предлага други възможности, то ръководещото болшинство трябваше да показва единение и експертиза. По една или друга причина, в началото образуваното управническо болшинство не съумя да обърне взор в една посока и стартира да фаворизира едни участници в обединението, за сметка на други “, уточни Николов.
Той насочи благопожелание в идващия състав на Народното събрание, който ще се образува след предварителните избори, да влязат повече специалисти, с чийто капацитет България да успее да се оправи с всички провокации.
„ С апел да дадем всичко от себе си, с цел да не се окаже, че след края на това горещо политическо лято ни чака най-студената икономическа зима, ние през днешния ден се разделяме, с цел да дадем опция на българските жители да изберат най-подходящите управници, които имат качествата и не се боят да поемат отговорността да преведат страната през нелеките времена, които ни предстоят “, сподели още Николов.

Декларацията на Демократична България:
Ние би трябвало да отговорим на въпроса за това по какъв начин ще се ръководи България и той се подразделя на два доста значими въпроса - въпросът за войната и въпросът за корупцията. Това съобщи в пленарната зала ръководителят на ПГ на "Демократична България " Христо Иванов в декларация във връзка края на 47-мото Народно заседание.
Въпросът за корупцията изисква смяна в положението на националната политическа система, сподели Иванов. Той уточни, че се изисква преди всичко избор за това каква политическа просвета носим - дали на едноличните решения или на груповите решения и шерване на отговорността.
Трябва да намерим метод да реализираме единодушие да реформираме прокуратурата, тъй че тя да бъде ничия, с изключение на на закона и с изключение на на националния интерес, съобщи Иванов. По въпроса за войната, той сподели, че корупцията стартира от съветския модел. Ние би трябвало да можем, каквото и да мислим за Русия, да се надигнем пред действителността, че сме обект на експанзия, разяснява той и добави, че би трябвало да защитим нашия метод на живот, нашата независимост и нашия модел на икономическо развиване.
"Трябва да отговорим на въпроса по какъв начин ще управляваме България, тъй че да се оправим с тези две големи провокации - корупцията и войната. Това е нашата отговорност в идната акция ", разяснява Христо Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР