47-годишният Севдалин Чандъров е кандидат за кмет на община Неделино.

...
47-годишният Севдалин Чандъров е кандидат за кмет на община Неделино.
Коментари Харесай

Баща, преборил съда, е кандидат за кмет

47-годишният Севдалин Чандъров е претендент за кмет на община Неделино. Строителният бизнесмен е номиниран от АБВ и за първи път е претендент за кмет. Преди 20 години правил опит да стане общински консултант.

Чандъров стана прочут с дългогодишната си правосъдна борба за щерка си Жасмина. Той воюваше против правосъдната система за анулация на решението да се лишават родителските му права, които бяха предоставени на майката - румънката Адрияна Петку.

“Детето не знае румънски. Майка му от три години не се е появявала да го види. Искат да ми вземат дъщерята. Съдиите са взели подкуп “, твърдеше тогава Чандъров.

Преди пет години той разгласи гладна стачка, стачкува в Смолян и София, даже се срещна и с членове на Висш съдебен съвет и основния прокурор Сотир Цацаров. Неделинецът изиска от Върховния съд преюдициално питане до Страсбург, само че без триумф. Въпреки това не се отхвърли и изиска ново разглеждане на делото поради промени в събитията. И завоюва делото за родителските права, а в този момент отглежда детето си в триетажна фамилна къща в родното Неделино.

Жасмина към този момент е на 12 години и ще бъде в 7. клас.

„ Всеки дава обещание, само че нищо не се прави за смяна в родния ми град. Аз желая да трансформира статуквото и приоритет са ми младежите “, споделя Чандъров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР