468 души са станали жертва на трафик на хора у

...
468 души са станали жертва на трафик на хора у
Коментари Харесай

468 души са станали жертви на трафик на хора у нас, осъдените са 24

468 души са станали жертва на трафик на хора у нас през миналата година. От тях 367 са дами. За същия интервал наказаните за това закононарушение у нас са 24-ма.

В Европейския ден за битка с трафика на хора в Министерски съвет се организира спорен конгрес на Националната комисия за битка с трафика. На форума бяха регистрирани най-често срещаните закононарушения, свързани с трафик на хора - трудовата и полова употреба, детската милостиня и трафикът за продажба на новородени.

" Трафикът на хора е доста основна тематика. Аз самата, като представител на женския пол, постоянно съм я приемала доста драговолно - белите робини, методът по който се отнасят с тях, методът по който биват по-късно под една или друга форма устроени, методът и преобръщането на целия им живот е извънредно трагичен миг. Това е същността на тази комисия - да бъде там и да подаде ръка там, където имат нужда от нея ", съобщи Моника Бийчър, зам.-министър на вътрешните работи.

Участниците във форума стигнаха до извода, че ограниченията против този вид закононарушения у нас са добре написани, само че би трябвало да се усъвършенства практическото им приложение. Липсват и задоволително приюти за жертвите на трафик.

От 2015 година у нас работи гореща линия за хора-жертви на трафик - 0800 20 100.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР