46-годишният Емил Петрво от Плевен има нужда от средства за

...
46-годишният Емил Петрво от Плевен има нужда от средства за
Коментари Харесай

Да помогнем на Емо отново да проходи

46-годишният Емил Петрво от Плевен има потребност от средства за закупуването на протеза, с цел да може още веднъж да води пълностоен метод на живот и да се грижи за двете си деца.
Прочетете още
Ето и неговия вик за помо:

Имам незабавна потребност от помощ, с цел да мога да пребивавам пълноценно,да работя и да се грижа за фамилията си. Април месец ще стана дядо на едно прелестно момиченце,мечтая за момента, в който ще я видя и гушна,да излезем на разходка,да й чета книжки,да заспим дружно,да тичаме и играем.
На 30.10.2023г. бях приет в болница в Нефрологично поделение на болница Св. Панталеймон-Плевен. На 31.10.2023г. към 17ч. по време на разходка ми става доста зле,изтръпна ми десният крак,умирах от болежка беше бял като платно,не можех да вървя,започна да ме боли мощно корема, гадеше ми се  и повръщах,изпотявах се щедро. Нямах кръвно на дясната ръка. Виках от болежка.

Направиха ми пъстър скенер,разчитаха го повече от 2ч. след което 1ч.(по спешност) ме транспортираха до болница Сърце и Мозък -Плевен.Мисля,че в случай че не се бяха забавили толкоз доста време,с разчитането и превозването нямаше да стигна до това тежко състояние.

Установи се, че имам дисекация на аортата. Докторите споделят,че 70% от  хора с тази диагноза не стигат до болница,а от останалите 30%,10% оживяват.
Вечерта в 22:05ч.започна интервенция за избавяне на живота ми,продължи до сутринта до 7:20ч. Бременната ми щерка, която в оня миг беше в края на 2-ят месец,жена ми и синът ми седяха цяла нощ пред болничното заведение да чакат да свърши сполучливо интервенцията. 

След тежката и продължителна интервенция стопираха да ми работят белят и черният дроб, имах проблеми с червата, бъбреците също стопираха да действат и се наложи да вървя неведнъж на хемодиализа, след която се усещах доста зле,също по този начин имам  хипертония от 16 години която не се повлиява от лекарства обикновено кръвното ми е към 175/90. Изтръпва ми лявата половина на главата,дясната ръка и левият крайник.

Имам сечения от гърлото до корема,2разреза  на ключиците и един прорез на крайници горе високо,заради гръдната интервенция би трябвало да нося гръден колан да притиска гръдният панер,за да зарастне вярно,трябва да внимавам да не се размести,заради това се постанова да дремя единствено по тил с ръце опънати до тялото,не ми разрешават да работя,да карам,да подвигам тежко,да си подвигам ръцете,трябва да бъда имобилен.

Вкъщи от спалнята до кухнята заедно съм с проходилка,не ми позволяват патерици, с цел да не се размести гръдният панер.Което доста ми лимитира придвижванията. Излизането на открито ми е доста комплицирано, по тази причина излизам единствено когато би трябвало да отида на надзорен обзор.
Трябва да се вардя да не настина,защото не мога да кашлям поради гръдната интервенция. Не мога да се прислугвам самичък.Трябва да има някой постоянно с мен с цел да ми оказва помощ,да ме заведе до тоалетната,до банята,до кухнята,да ме облече и всичко останало което ми е належащо.

Състоянието ми сега ме изтезава доста,това да съм подвластен от непозната помощ ме подтиска и нямам предпочитание за идващия ден.26дни бях в реанимация,16дни в кардиохирургия. След консултация със съдови хирурзи, осъществени бяха съдови интервенции,тромбектомия са.тибиалес декстре.Фасциотомия.Ревизио вулнерис.Хемостазис дефинитива.Ексцизионно разчистване на рана, зараза или изгаряне.

В динамичността заради напреднали окончателни и необратими исхемични промени в региона на подбедрицата,преценен от съдов хирург като показан за бедрена ампутация по витални индикации и на дата 24.11.2023г. се реализира Ампутацио феморис декстра.С оглед наклонност за утежняване на бъбречната активност.

Започнах да се възвръщам постепенно едвам откакто ми ампутираха десният крак споделиха ми,че има заплаха да ми се токсини кръвта и краят да е съдбовен. Ходя през 20 дни  на проучвания и надзорен обзор, с цел да се наблюдават стойностите на бъбреците и положението на сърцето.

Моля ви от цялото си сърце да ми помогнете да закупя непостижимата за мен протеза,моля ви да ми  помогнете да изляза на открито без непозната помощ,да стартира работа,да си виждам семейство и да бъда като останалите хора с 2-крайника.
Бихте ли могли да се включите в моята акция за събиране на средства? Дарение на каквато и да е сума в действителност ще ми помогне да стигна до мечтаната от мен протеза.

Благодаря ви от цялото си сърце!
С обич 
Емил Петров

Ето и сметката, на която може да помогнете на Емил:

ОББ
Титуляр: Емил Веселинов Петров
Банкова сметка: BG30UBBS80021057489450
BIC КОД: UBBSBGSF

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР