46-годишният бивш шампион по бокс в тежка категория Шанън Бригс

...
46-годишният бивш шампион по бокс в тежка категория Шанън Бригс
Коментари Харесай

Шанън Бригс: Ще победя Фюри и след това искам битка за титлата

46-годишният някогашен първенец по бокс в тежка категория Шанън Бригс (60-6-1, 53 КО) се надява да бъде първият конкурент на Тайсън Фюри (25-0, 18 КО) при неговото завръщане на кръга.

Бригс не е бил на кръга от май 2016-та година, когато победи без особени компликации Емилио Зарата с нокаут още в първия рунд. Фюри пък не се е бил професионално от ноември 2015-та година, когато шокира света на бокса, откакто детронира дългогодишния първенец в тежка категория Владимир Кличко след единомислещо съдийско решение.

Въпреки двете години отвън спорта Бригс наподобява няма желание да се пенсионира скоро. Американецът планува огромна година за себе си, в която да бъде допустимо най-активен.

"Очаквам с неспокойствие 2018-та година. Тя ще бъде страхотна за мен. На 46 години съм, само че съм в най-хубавата форма от цялата ми кариера. Ще стана най-старият войник, който печели международната купа в тежка категория и единственият боксьор, който печели купата в три разнообразни десетилетия ", съобщи Бригс.

Бригс желае да се бие най-малко още няколко години, като сега Фюри е неговата съществена цел. Екипът на американеца се пробва по всякакъв начин да му уреди тази борба.

"Вярвам, че имам още 2-3 години в спорта. Истината е, че боксът ме поддържа в придвижване. Точно в този момент водим договаряния с Тайсън Фюри. Харесва ми обстоятелството, че не го одобрявам. Винаги се представям по-добре, когато не одобрявам някого. За в този момент считам, че борбата ще се организира в Манчестър или Лондон ", съобщи Бригс.

"След като победя Фюри ще би трябвало да ми дадат късмет да се удрям за купата, просто тъй като аз съм един от най-разпознаваемите боксьори в тежка категория в света, посредством и на обществените мрежи, несъмнено. Ще победя Фюри и ще оставя всички без избор. Ще би трябвало да ми дадат борба за купа ", добави американеца.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР