46-годишен шофьор на камион бе задържан, след като при проверка

...
46-годишен шофьор на камион бе задържан, след като при проверка
Коментари Харесай

Шофьор на камион на водеща строителна фирма в Родопите хванат с 3,51 промила

46-годишен водач на камион бе арестуван, откакто при инспекция в село Широка лъка дрегерът отчел 3,51 промила алкохол в издишания въздух, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Смолян.

Вчера към 9:40 часа полицейски екип в родопското село стопира за инспекция товарен автомобил " Ман ", ръководен от 46-годишен гражданин на село Момчиловци. При осъществен тест за алкохол на лидера, дрегерът отчел 3,51 промила.

Нарушителят приел показанията на техническото средство и отказал кръвна проба за проучване. Наложено му е задържане до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. По случая е формирано досъдебно произвеждане. 

Камионът е благосъстоятелност на една от водещите строителни компании в Смолян. Шофьорът е назначен неотдавна във компанията, съобщи Българска телеграфна агенция.

През миналото денонощие на територията на страната са регистрирани 23 тежки пътни катастрофи. Ранени са 26 души, починали няма, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В София са се случили 40 леки и едно по-тежко пътнотранспортно произшествие. Ранен е един човек.

От началото на годината, по данни на Министерство на вътрешните работи, са регистрирани 4636 произшествия. Загинали са 363 души, а ранените са 5904.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР