46 души загинаха при пожар на пътнически автобус тази нощ

...
46 души загинаха при пожар на пътнически автобус тази нощ
Коментари Харесай

Пътнически автобус се запали на ``Струма``: 46 души загинаха, сред тях и деца |

46 души починаха при пожар на пътнически рейс тази нощ на автомагистрала " Струма ", заяви Министерство на вътрешните работи.

Сигналът е подаден към 2 ч. след среднощ.

Жертвите са непознати жители, а рейсът е пътувал към Северна Македония. Превозното средство е влезнало в България от Турция. Сред жертвите са и 12 деца, съобщи бТВ.

Произшествието е станало край Боснек. Ранени са 7 души, които са откарани в " Пирогов ". Няма заплаха за живота им.  

Малко след среднощ рейсът е спрял на бензиностанция до София, след което е траял. След към час е аварирал.

Според първична информация причина да не могат да се спасят хората е това, че рейсът се е преобърнал. Една от версиите е, че транспортното средство се е блъснало в мантинелата. Не е ясно дали рейс е аварирал, а след това е горящ, или злополуката е провокирана поради самозапалване.

Премиерът на Македония Зоран Заев съобщи, че измежду жертвите има и деца. „ Ужасен съм от нещастието, скърбя за случая “, сподели той пред бТВ. Заев е бил известен от премиера Стефан Янев. „ Благодарим на българските управляващи, които вършат всичко допустимо за запазване на живота на оживелите. Ще бъдем доста признателни за следствието на тази покруса “, съобщи още Заев.

Участък от 50 метра от мантинелата на автомагистрала " Струма " е раздран при злополуката на рейс, сподели кметът на Перник Станислав Владимиров

От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че придвижването в сектора от пътен възел " Даскалово " до пътен възел " Долна Диканя " е лимитирано в двете направления. Обходният маршрут е пътен възел " Долна Диканя " - път III-627 - Радомир, и път I-6 до пътен възел " Даскалово ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР