4500 души заразени от COVID-19 на ден прогнозира математикът проф.

...
4500 души заразени от COVID-19 на ден прогнозира математикът проф.
Коментари Харесай

Проф: Витанов: 4500 болни от ковид ще имаме дневно в пика на настоящата вълна

4500 души инфектирани от COVID-19 дневно предвижда математикът проф. Николай Витанов. „Това е съдбовното число. Въпросът е да не го прескочим или в случай че се случи, да е един-два пъти. Ако до две седмици не прескочим това число, значи ограниченията ще са проработили“, разяснява той за „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

По думите му ограниченията ще дадат резултат, а дифузно разпространяване още няма. „Здравната система е готова, само че куца човешкият фактор. Очаква се ограниченията да дадат резултат от 10 до 14 дни след влизане в сила“, изясни той.

Витанов предизвести, че идва подвариант на омикрон от Индия, който ще е при нас октомври или ноември. „Той се популяризира по-бързо. Болниците сега не са под напън. Пазете се, протича по-леко, само че има и къси клечки. Внасяме от Гърция COVID-19“, счита професорът. И прикани почиващите по гръцките острови да внимават.

Според него записаната заболеваемост би трябвало да се умножава по 4.5, с цел да се получи действителната. „Общата е към 10 000-12 000, от които 3000 са регистрирани. Добре ще е да се върнат PCR тестовете“, безапелационен е Витанов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР