450 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на

...
450 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на
Коментари Харесай

МС промени отпускането на помощите за бизнеса заради високите цениа на тока

450 млн. лева спомагателни разноски по бюджета на Министерството на енергетиката ще се употребяват за компенсиране на небитовите крайни клиенти за разноските им за енергийни запаси, включително - и за електрическа сила. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание с смяна в Постановление № 492.
Прочетете още
В миналата си редакция постановлението предвиждаше средствата да се употребяват за „ отплата на високите цени на енергийните запаси и горивата ”. Днешната смяна обезпечава опция отпуснатият бюджетен запас да се употребява за допълнение на средствата за компенсиране на бизнеса поради високата цена на електрическата енергия.

Целта е 450 милиона лв. спомагателни разноски по бюджета на МЕ, да се даде опция за обезпечаване на допълващ запас по признати от Министерския съвет стратегии, при положение на дефицит на средства от целевите вноски по 8 от Преходните и заключителни разпореждания на Закона за използване на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР