450 хил. лева от общинския бюджет ще бъдат предоставени МБАЛ

...
450 хил. лева от общинския бюджет ще бъдат предоставени МБАЛ
Коментари Харесай

Варна ще плати ремонта на хирургията на МБАЛ „Св. Анна

450 хиляди лв. от общинския бюджет ще бъдат предоставени МБАЛ „ Св. Анна – Варна “. С 350 хиляди лв. от тях ще се извърши ремонт на фасадите на Хирургичния блок към лечебното заведение, а с останалата част ще бъде купена здравна инсталация. Това реши Общинският съвет в морската столица.

Ремонтните действия са наложителни поради все по-интензивно рушащата се външна мазилка и действителната заплаха от пострадване на хора вследствие падащи елементи от фасадата.

Със лични средства на болничното заведение е изработен ремонт на източната част, само че сегашното финансово състояние не разрешава дотъкмяване на останалата част, стана ясно на съвещанието на комисията. 100 хиляди лв. ще бъдат вложени в инсталация за Клиниката по урология. Предстои да бъде платен „ Холмиум “ лазер за осъществяване на литотрипсия на камъни, с какъвто лечебното заведение не разполага.

Съветниците взеха решение предоставените от бюджета на Община Варна средства за МБАЛ „ Св. Анна “ за финансови разноски да се отразят като нарастване в капитала на болничното заведение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР