45-ят президент на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че е получил

...
45-ят президент на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че е получил
Коментари Харесай

Разследват Доналд Тръмп заради опитите да отмени резултата от изборите през 2020 г.

45-ят президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че е получил писмо от специфичния прокурор Джак Смит, в което се показва, че той е обект на следствие на уголемен правосъден състав по отношение на опитите му за анулация на резултатите от президентските избори през 2020 година

Това би представлявало най-ясният знак досега, че Тръмп може да бъде изправен пред федерални наказателни обвинявания, произлизащи от неговите старания да остане на власт, откакто загуби изборите от своя противник, демократа Джо Байдън.

Самият Тръмп омаловажи следствието против него, даже се пошегува с последния си опит в юридическите каузи.

На процедура не знаех какво е призовка, огромно правосъдно жури. Сега ми харесва да ставам специалист. Нямам избор, тъй като би трябвало. Ако кажеш нещо за изборите, те желаят да те вкарат в пандиза до края на живота ти. Това е срамно, разяснява той.

В обява в обществената си мрежа " Трут сошъл " Тръмп съобщи, че офисът на прокурора Смит е му е дал " доста къс период от 4 дни ", с цел да се яви пред разширения правосъден състав в границите на следствието.

Членовете на правосъдния състав във федералния съд във Вашингтон са изслушали свидетелски показания от високопоставени някогашни чиновници на администрацията на Тръмп, някогашния юрист на Белия дом Пат Чиполоне и вицепрезидента на Тръмп Майк Пенс.

Длъжностни лица са свидетелствали, че през последните месеци от ръководството си Тръмп ги е притискал с неоснователни изказвания за необятно публикувани изборни измами. Негови поддръжници нападнаха постройката на Конгреса на Съединени американски щати на 6 януари 2021 г, с цел да попречат на законодателния орган да удостовери успеха на Байдън.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР