45 хиляди повече нашенци са пътували до Великобритания през периода

...
45 хиляди повече нашенци са пътували до Великобритания през периода
Коментари Харесай

С 45 хил. са се увеличили пътуванията на българите към Великобритания за деветмесечието

45 хиляди повече нашенци са пътували до Англия през интервала януари – септември 2019 година по отношение на същия интервал на предходната година. Ръстът на пътувалите до над 316 хиляди най-вероятно е поради желанието да посетят Острова преди влизането на Брекзит в действие. Това демонстрира изследване на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА).

От друга страна, в настоящия №1 Германия за произлязъл туризъм са ходили за повече от ден 435,5 хиляди, само че с над 100 хиляди по-малко. Другият впечатляващ спад от 17 хиляди български туристи е за Русия.

„ Изходящият туризъм у нас е концентриран основно към прилежащите страни. През 2019-а за Гърция броят на пътувалите българи спада с близо 5 хиляди Следват я Турция с към 3 хиляди души по-малко и Италия с малко над 7 хиляди При Испания се вижда повишение със 7,5 хиляди пренощували “, сподели Байко Байков от УС на АБТТА.

Северна Македония приема за първите 9 месеца на годината 73 324 туристи от България. Към други страни в света през интервала са пътували 344 175 български туристи, или с 51 000 повече от януари-септември 2018-а. Като цяло българският туризъм отбелязва спад на осъществените нощувки с 2% по отношение на 2018 г.

Сметките на сектора са на база данни от Националния статистически институт (НСИ), общините за заплатен налог при осъществена нощувка и данни от летищата в Бургас, Варна и София. „ Туристическият сезон не може да се дефинира като добър или неприятен, беше турбулентен “, сподели ръководителят на управителния съвет на АБТТА Даниела Стоева. Твърдението й се поддържа от събраните данни. До края на септември по отношение на предходния интервал на 2018 година са регистрирани 2% спад на осъществените нощувки у нас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР