45-годишният легендарен атлет Гарет Томас стана първият голям спортист във

...
45-годишният легендарен атлет Гарет Томас стана първият голям спортист във
Коментари Харесай

Легендарен атлет: Болен съм от СПИН

45-годишният именит спортист Гарет Томас стана първият огромен състезател във Англия, който разкри, че носи вируса и постави завършек на мълчанието си, тъй като желае да отстрани стигмата към ХИВ.

В искрено и прочувствено изявление Гарет разкрива, че той и брачният партньор му Стивън, с който се срещнали откакто му е сложена диагнозата, са минали под венчилото преди три години. Стивън няма ХИВ.

Бившият ръгбист на Уелс и звезда на Лигата Гарет споделя за диагнозата си: “Живея с тази загадка от години. Беше ме позор, а опазването на такава загадка безспорно оказва своето унищожително въздействие. Беше ме боязън, че хората ще ме съдят и ще ме третират като скверен заради неинформираност. Мислил съм за самоубийство, желаех да скоча от някоя канара. Много хора живеят в боязън и позор от ХИВ, само че аз отхвърлям да бъда един от тях. Трява да разчупим стигмата един път вечно. Говоря в този момент, тъй като желая да оказа помощ на другите и да се случи смяна ”, споделя огромният състезател в изявление, за което през днешния ден пишат английските медии.

Бившият капитан на английските лъвове, който разкри, че е гей през 2009 година и се отдръпна от спорта през 2011 година, споделя, че в никакъв случай няма да не помни тежкия миг, когато е схванал, че е ХИВ положителен.

“Ходих на обикновен тест за полово здраве в частна клиника в Кардиф. Правех проби от време на време и те бяха изрядни. Мислех, че и този път ще е по този начин. Взеха ми кръв, след което отидох до колата си и изчаках към час, до момента в който излязат резултатите. Когато се върнах, седнах на стола до лекарската скамейка. Тогава дамата, която направи теста, ми сподели, че съм ХИВ положителен. ”

Със задавен от страсти глас Гарет продължава сложната си изповед:

“Бях унищожен. Първата ми мисъл беше, че ще умра. Чувствах се все едно експресният трен ме е блъснал с 300 км в час. Зачудих се какъв брой ли време ми остава. ”
Медицинският експерт утешавал Гарет към 20 минути, до момента в който той се съвземе от тежката вест. Спомня си, че дамата му предложила незабавно да отиде в болница и стартира лекуване неотложно.

“Лекарите ще ви оказват помощ да разберете по-добре диагнозата си. Не чакайте на следващия ден ”, настояла дамата, която направила теста.

В травмирано положение Гарет потеглил към болничното заведение. През сълзи се обадил на собствен другар и му споделил, че е хванал ХИВ и ще почине. “Той се опитваше да ме утеши и ми сподели да отида и да приказвам с лекарите, само че аз към този момент си мислех, че животът е приключил ”, споделя Гарет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР