45-годишният Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, на 44 г. са

...
45-годишният Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, на 44 г. са
Коментари Харесай

Общо 32 години затвор за убийството до джумаята в Пловдив

45-годишният Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, на 44 година са наказани за убийството на бездомника Лалко Журков, съобщи Plovdiv24.bg.
Клошарят бе пребит свиреп на 7 юли 2021 година покрай Джумая джамия. Първият ще лежи в пандиза 15 години, а вторият - 17.



Лалко се познавал с двамата отдавна. Често са били дружно в градинката на Джумаята и пиели съвсем всяка вечер. Последните два дни бездомникът даже е живял в дома на един от убийците си. Преди случая, тримата още веднъж пиели алкохол в градинката, когато почнал абсурдът.
Причината за това станала малолетна госпожица. Според свидетелски показания Лалко седнал до момичето и почнал да го опипва. Възмущението от неговата постъпка приятелите му по чашка решили да му покажат с пердах. Удряли го с ръце по главата. Побоят траял към 10 минути, за което време двамата нанесли на бездомника повече от 20 удара в главата. Той паднал на земята и не съумял да стане повече. Вместо да му оказват помощ, те траяли да пият. 
Сигналът за човек в безпомощно положение бил подаден от инцидентни минувачи. Пристигналият на място медицински екип установили гибелта на Лалко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР