45-годишната Мария дел Мар Галсеран Гадея, по-известна като Мар Галсеран,

...
45-годишната Мария дел Мар Галсеран Гадея, по-известна като Мар Галсеран,
Коментари Харесай

Мар Галсеран - първият испански депутат със Синдром на Даун

45-годишната Мария дел Мар Галсеран Гадея, по-известна като Мар Галсеран, е първият испански парламентарист със Синдром на Даун.

Тя е секретар на Дирекцията за грижа за хора с увреждания на испанската Народна партия. Галсеран беше сложена под номер 20 в листата на изборите за районен парламент на Валенсия на последните локални избори.

На 18-годишна възраст Мар се причислява към консервативната Народна партия, привлечена от идеологията ѝ. След това постепенно и търпеливо стартира да гради своята политическа кариера.

Активист на партията от години, тя стартира политическата си кариера в младежката групировка. През 2023 година ръководителят на самостоятелната област Валенсия Карлос Масон я включва в Изпълнителния комитет, а по-късно - и в районните листи.

Галсеран е приключила Професионалната гимназия за хотелиерство и туризъм " Алтавиана " във Валенсия. Работила е в детска градина. Освен това е била президент на Дружеството за помощ на хора със Синдром на Даун Asindown в града.

В продължение на 26 години е била чиновник в държавната администрация.

„ Има хора, които ме поддържат. Но има и такива, които считат, че нямам умения. Те обаче не познават мен или произхода ми. Поемам огромна отговорност. Искам хората да ме възприемат като човек, а освен поради моето увреждане. Моля ви да работите, да не се отказвате от нито една своя фантазия, тъй като можете да постигнете това, което сте си сложили за цел. В началото е мъчно, само че непрекъснато би трябвало да преодоляваш себе си, да си поставяш нови цели и задания. В последна сметка, без значение на каква цена, с неизменност всичко се реализира “, споделя Мар Галсеран.

В Испания първият политик със Синдром на Даун е Анхела Бачилер, която през 2013 година става общински консултант във Валядолид.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР