45-годишен кърджалиец е починал в коридора на болницата в Първомай,

...
45-годишен кърджалиец е починал в коридора на болницата в Първомай,
Коментари Харесай

ШОКИРАЩА история: Мъж почина в КОРИДОРА на болница!

45-годишен кърджалиец е умрял в коридора на болничното заведение в Първомай, откакто часове наред бил разкарван по кабинети без да бъде признат. От болничното заведение отхвърлиха. Динко Димов бил на посетители при родителите си в първомайското село Православен, когато му станало зле и татко му го закарал с автомобил при персоналния доктор в Първомай, заяви "Дарик ".

"Беше настинал, откакто пристигна от Кърджали. Състоянието му по никакъв начин не бе положително. В продължение на часове прекарахме в разкарване до джипито, след това до болничното заведение, отново назад до персоналния доктор. Кръвното му бе 130 на 80. Личният му доктор сподели, че не чувал дробовете му, само че тъй като очевидно бил "дебел ", описа бащата Димо Димов.

45-годишният Динко бил огромен мъж, тежал към 130 кг. След направена рентгенова фотография се оказало, че има двустранна бронхопневмония.

"Петното в дробовете му бе колкото човешка длан. Върнахме се назад при лекаря, той ни прати за хоспитализация. Там прекарахме няколко часа в коридора за настаняване. Сложиха му абокат, само че никаква банка. Динко ми сподели да се прибирам на село. Купих му нещо за ястие. Питах лекари няма ли да го одобряват. Всички подвигат плещи. Оставих сина си в коридора и потеглих. След към два часа ми се обадиха, че е умрял. Пациенти от стаята, в която трябваше да бъде настанен, ми споделиха, че е умрял в коридора и докарали тялото от там ", изясни покрусеният татко.

Той твърди, че медиците в отделението по вътрешни заболявания на МБАЛ-Първомай му споделили: "Да си го докарал по-рано като е зле ".

Директорът на МБАЛ-Първомай доктор Румяна Бойлова изясни, че 45-годишният Динко Димов е признат в лечебното заведение на 5 декември в 12:56 ч. в извънредно тежко общо положение. Тя изрично отхвърли изказванията на бащата на Димов, че той не е бил признат за лекуване и е бил оставен в коридора.

"От назначената от персоналния доктор пулмография на пациента е открито, че той страда от двустранна бронхопневмония, само че има и кардиомиопатия. Хоспитализиран е във вътрешно поделение с цианоза и са направени незабавно проучвания. Категорично не е бил оставен в коридора ", твърди шефът на болничното заведение.

По думите й Динко Димов е бил и с метаболитна ацидоза и макар напъните на екипа, пациентът е изпаднал в клинична гибел и в 16:33 ч. е умрял.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР