45 години от началото на организираните тренировки по джудо в

...
45 години от началото на организираните тренировки по джудо в
Коментари Харесай

Наградиха бивши и настоящи състезатели и треньори за 45 години джудо в Сливен

45 години от началото на проведените тренировки по джудо в Сливен бяха маркирани на среща на някогашни джудисти, треньори и съидейници. Срещата беше проведена от Спортен Клуб „ Джудо ветерани и другари “ – Сливен.

Към гостите и организаторитеприветствие насочи кметът Стефан Радев.

„ Събитието през днешния ден е самопризнание към всички вас за напъните, които сте полагали, с цел да разпространявате джудото измежду хиляди младежи и той е станал обичан спорт на генерации сливналии. Община Сливен ще продължи да оказва своята поддръжка за другите типове спорт в името на децата, които построяват темперамент, стават по-здрави, учат се на дисциплинираност и усвояват скъпи качества, нужни за реализацията им в живота “, сподели Радев.

Той връчиплакети за принос в развиването на джудото в Сливен на треньорите от спортните клубове:

Костадин Калоферов - първи треньор по джудо в Сливен

Георги Панев - треньор на публични начала и някогашен ръководител на АСК " Джудо " - Сливен, който сега е почетен ръководител на клуба

Борис Божков - някогашен треньор в АСК " Джудо " - Сливен

Петър Вучков - треньор в АСК " Джудо ", Спортно учебно заведение " Д. Рохов "

Стефан Христов - треньор на публични начала в АСК " Джудо "

Веселин Вълев - треньор на публични начала в АСК " Джудо "

Тодор Марчев - треньор Тополчане

Георги Велев - някогашен треньор в АСК " Джудо ", старши треньор в клуб Х.Димитър "

Стоян Велев - треньор в клуб " Х. Димитър "

Живко Мъндев - треньор в клуб " Х. Димитър "

Божидар Темелков - треньор в Спортна академия " Биоком "

Стоян Димитров - треньор в Спортна академия " Биоком "

Мартин Иванов - треньор в Спортна академия " Биоком "

Председателят на Семеен кодекс " Джудо ветерани и другари " - Кирил Кирчев, връчи награди за принос в развиването на джудото в Сливен на Живка Енева - вицеевропейски първенец от 1987 година за девойки и на Борис Георгиев - второ място в Гранд шлем в Ташкент през 2021 година, първенец на европейско и международно шампионати за служители на реда

Георги Панев благодари на кмета и Общината за поддръжката, която оказват на спорта и поддържат спортите бази в Сливен. Той показа историята на джудото в града през годините и напомни главното мото на този спорт:

" Върви по ясно избран път и не се възгордявай от успеха. Не убивай от загубата. Бъди внимателен, когато е умерено и не се опасявай, когато те заплашва заплаха ".

Поздравителен адрес към уредниците и участниците в срещата изпрати ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев.

През годините хиляди деца в Сливен упражняват джудо и вземат участие в национални и интернационалните шампионати, като завоюват призови места за спортните клубове по джудо - АСК „ Джудо и Джуджуцу “ – Сливен, Семеен кодекс по джудо „ Хаджи Димитър 2006 “ – Сливен, Спортна академия по Джудо „ Биоком “ и Спортен клуб по джудо – Тополчане. С достиженията си на интернационалното татами те популяризират Сливен България.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР