45 души се включиха в традиционния ритуал на Йордановден по

...
45 души се включиха в традиционния ритуал на Йордановден по
Коментари Харесай

Спасителят на кръста в Дружба имал чувството, че се надига за въстание

45 души се включиха в обичайния обред на Йордановден по мятане на кръста в столичния квартал " Дружба ". Най-възрастният участник бе на 82-годишен, а спасителят се оказа 21-годишният Никола Паскалев от София Той е студент във Англия и за първа година скача за спасяването кръста. Иначе по специалност е плувец.

За него възприятието е неописуемо, ужасно и " възприятието е, че все едно се надигаш за въстание ". Паскалев пожела доста здраве и триумфи на всички хора по случай Богоявление. Запитан за вярата в Бог, той сподели, че има вяра по собствен личен метод по този начин, както всички хора имат вяра по своя.

На въпрос на News.bg дали и през идващите години би скачал още веднъж да избави кръста, Паскалев сподели, че би скачал всяка година, с цел да го избави още веднъж.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също участва на празника поздрави всички именници на днешния Йордановден и им пожела здраве и благословение. Заедно с нея бяха и депутатите от парламентарната група на ГЕРБ/СДС.

По традиция хвърлянето на кръста на Йордановден в езерото в " Дружба " още веднъж събра доста хора, които с въодушевление, извиване на хора и с безчет усмивки уважиха празника.
 Спасяването на кръста и душите
Спасяването на кръста и душите

Денят, в който Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР