45 279 000 лв. за дофинансиране на дейности по т.

...
45 279 000 лв. за дофинансиране на дейности по т.
Коментари Харесай

45 млн. лв. отпусна правителството за проекта за Спешната помощ

45 279 000 лева за дофинансиране на действия по така наречен „ огромен план “ за Спешната помощ утвърди на днешното си съвещание Министерския съвет, оповестиха от държавната пресслужба.

Министерството на здравеопазването е бенефициент по плана, който е със период на осъществяване до 23 декември 2023 година Основната цел на плана бе възобновяване и рационализация на сградния фонд и оборудването в системата на Спешната помощ на територията на цялата страна.

До крайния му период обаче ръководещите не съумяха да се оправят с реализацията, която включваше закупуване на коли за спешна помощ, както и ремонт и създаване на нови центрове за незабавна помощ в цялата страната. След като стана ясно, че заради неуспех в осъществяване на дейностите ще се наложи да върнем към половината от сумата по плана – към 85 млн. лева от общо 163 млн. лева, управляващите поеха ангажимент да довършат плана с бюджетни средства.

„ С приемането на постановлението ще се обезпечи опция за осъществяване на дейностите по плана след неговото привършване, ще се обезпечи подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, допринасяща за възстановяване на качеството и сигурността при оказване на здравната помощ и обезпечаването на равнопоставен достъп до качествена здравна помощ на жителите при незабавни положения в сходство с най-хубавите европейски практики и условия “, показват от Министерски съвет.

Необходимите средства ще се обезпечат за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2023 година

По време на съвещанието бяха утвърдени и вътрешно-компенсирани промени на одобрените разноски по области на политики/бюджетни стратегии по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2023 година

Осигурява се нарастване на одобрените разноски по Политика в региона на промоцията, предварителната защита и контрола на публичното здраве; Политика в региона на диагностиката и лечението; Политика в региона на лекарствените артикули и медицинските произведения и по бюджетна стратегия „ Администрация “, и се понижават одобрените разноски по Политики в региона на промоцията, предварителната защита и контрола на публичното здраве – бюджетна стратегия „ Държавен здравен надзор “, бюджетна стратегия „ Профилактика и контрол на заразните заболявания “ и Политика в региона на диагностиката и лекуването. Целта е да бъде обезщетен осъщественият все още дефицит и да се реализира сходство сред планувани и нужни за реализиране цели на политиките и стратегиите, прецизират от Министерски съвет.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР