44-годишният земеделски производител Димитър Г. е предаден на съд за

...
44-годишният земеделски производител Димитър Г. е предаден на съд за
Коментари Харесай

Съдят земеделски производител за подкуп, за да не бъде проверен за употреба на алкохол

44-годишният аграрни производител Димитър Г. е предаден на съд за рушвет от 150 лв., които дал на полицейски чиновници, с цел да не бъде тестван за приложимост на алкохол. Престъплението по член 304а, по отношение на член 304, алинея 1 от Наказателен кодекс е осъществено в изпитателния период на предишно наказание за шофиране след приложимост на алкохол.

На 9 септември 2019 година 44-годишният обвиняем управлявал автомобила си в град Бяла. Засечен бил да кара с висока скорост. След гонене от чиновниците на реда той отбил колата си и спрял. При диалога с него един от полицейските чиновници усетил мощен аромат на алкохол. Димитър Г. бил известен, че ще бъде тестван за съществуване на алкохол и наркотични субстанции. Той отказал.

В идващия миг се доближил до патрулната кола, където двамата чиновници проверявали документите му, и изискал „ да оправи нещата “. 44-годишният лидер още веднъж бил осведомен, че ще бъде тестван с дрегер. Тогава Димитър бръкнал в джоба си и хвърлил две банкноти с номинал 100 и 50 лв. на пода на патрулката и попитал дали парите стигат.

Подсъдимият е осъждан два пъти - за безчинство и през април 2018 година за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта. След съглашение му било несъмнено наказване 6 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3-годишен изпитателен период.

Взета му е мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по това дело. След привършване на досъдебното произвеждане е наведен в пандиза във Враца.
Ако бъде приет за отговорен от Варненския областен съд, може да получи наказване до 10 години отнемане от независимост и санкция до 15 000 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР