44-годишният Ахмед Айвазов, който беше арестуван след тежката катастрофа край

...
44-годишният Ахмед Айвазов, който беше арестуван след тежката катастрофа край
Коментари Харесай

Задържаният за ПТП-то със загинал полицай край Стралджа остава в ареста

44-годишният Ахмед Айвазов, който беше задържан след тежката злополука край Стралджа, при която почина 31-годишният служител на реда Генади Троев, остава в ареста. Определението на апелативните магистрати в Бургас е дефинитивно.

Инцидентът стана на 26 септември, тази година на пътния участъкмежду Стралджа и Маленово. Според обвиняването Айвазов е бил пийнал зад кормилото на Форда си.

„ Макар и по неволя, действието е било съпроводено с осъзнато, съзнателно нарушение на възбраната за шофиране при съществено повлияване от използвания преди този момент алкохол. Зад кормилото на автомобила, обвиненият е сложил в заплаха освен себе си, само че и всички останали участници в придвижването и в последна сметка е предизвикал гибелта на един от тези участници, написа в определението на съда “, се показва в определението на съда.

44-годишният мъж от Стралджа е имал и предходни прегрешения – шофиране без изработен механически обзор на автомобила и ръководство на МПС без застраховка „ Гражданска отговорност “.

Съдът не одобри доводите за чистото му правосъдно минало, трудова и фамилна ангажираност, както и нужда от грижи за родители и наследник.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР