44-годишен мъж е установен да управлява мотопед в нетрезво състояние

...
44-годишен мъж е установен да управлява мотопед в нетрезво състояние
Коментари Харесай

Районен съд – Варна наказа водачи, шофирали пияни

44-годишен мъж е открит да ръководи мотопед в нетрезво положение на 4 август предходната година във Варна. Взетата кръвна проба от лидера отчела алкохолната централизация от 3,22 на хиляда. За съответното действие съдът утвърди съглашение, с което на подсъдимия беше наложено наказване от 5 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период, както и отнемане от правоуправление за период от 2 години, оповестиха от пресслужбата на съда.

На 10 февруари т. год. 60-годишен лидер в нетрезво положение се качил в лек автомобил и го управлявал в село Синдел. При осъществената му от полицейски екип инспекция с дрегер се открива, че той кара с централизация на алкохол от 2,55 промила.  В бързо произвеждане, по силата на реализирано съглашение с самопризнание на виновността, на подсъдимия беше наложено наказване от 4 месеца отнемане от независимост, отсрочено с изпитателен период от 3 години. Той ще остане без шофьорска брошура за период от 1 година и 6 месеца.

Отново в бързо произвеждане и по силата на утвърдено съглашение с признание на виновността, съдът наложи на 22-годишен лидер условно наказване от 3 месеца отнемане от независимост, с три години изпитателен период, както и санкция в размер на 250 лв.. Подсъдимият бе лишен още от право да ръководи МПС в продължение на 6 месеца. На 12 февруари т.год. при инспекция по второразреден път в региона на летището във Варна, той е засечен зад кормилото на лек автомобил да кара след приложимост на наркотично вещество – канабис, открито по надлежния ред с техническо средство дрегер-тест за опиати.

Одобрените от съда съглашения са дефинитивни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР