44 души са посетили безплатните туристически обиколки на празника на

...
44 души са посетили безплатните туристически обиколки на празника на
Коментари Харесай

44 души са посетили безплатните туристически обиколки на празника на Варна

44 души са посетили безплатните туристически обиколки на празника на Варна на 15-ти август, заяви Тихомир Патарински от Туристическия информативен център.

Интересът към безплатните турове набира все по-голяма скорост както от варненци, по този начин и от гостите на града.

Всеки вторник, сряда, петък и събота от 10:30 часа в Туристическия информативен център на Козирката, се провеждат групи за безвъзмездни обиколки на известни исторически и културни забележителности в морската столица. Те се водят от екскурзовод на британски език в продължение на 2-3 часа.

Тази година беседи се организират и на български език. Първата се състоя на 5-ти май, в която се включиха към 54 души. Втората обиколка се организира на 15-ти август, по случай празника на Варна и в нея се включиха 44 души. Последната трета обиколка ще се състои на 6-ти септември по случай Съединението на България.

Туровете водят началото си от Катедрален храм „ Успение Богородично ”, монумент на Цар Калоян, монумент на Граф Игнатиев, Театъра, шадраваните, Етнографски музей, дома на архитектите, католическата черква, дребната Богородица, Римски терми, музей за Нова история на Варна, дребните терми, градските басейни, Военноморски музей, кораба Дръзки, Аквариума, Планетариума, Шишковата градинка, Храм „ Св. Архангел Михаил ”, черква Св. Николай, ФК, Летния спектакъл, ИУ-Варна, градинката на Севастопол, Художествената изложба, Община Варна и Археологическия музей. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР