43 училища от град Варна са подали заявка за участие

...
43 училища от град Варна са подали заявка за участие
Коментари Харесай

Общински ученически игри се провеждат във Варна

43 учебни заведения от град Варна са подали поръчка за присъединяване в Общински училищен игри. Всяка година в надпреварите за възпитаници присъединяване вземат доста деца в другите прояви проведени от Община Варна и партньорски организации.

Планираните надпревари в ученическите игри са част от осъществяване на ученическия състезателен календар на МОН, ММС и Община Варна за развиване и разпространение на ученическия спорт, които да подтикват двигателната интензивност измежду учениците, посредством даване на опция за проведена изява на децата.

Днес /4 октомври/ в залата на Юнашки салон ще бъде изтеглен жребия за спортовете волейбол, баскетбол и футбол, а началото на игрите се планува за 15 октомври с най-масовия спорт футбол. На 20 октомври ще стартират спортовете волейбол и баскетбол.

Спортовете заложени в програмата са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, баминтон и тенис на маса. Децата са разграничени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и девойки.

Домакини на проявата ще са залите и салоните на учебните заведения, както и общинската спортна база стопанисвана от Оперативна програма „ Спорт-Варна “.

Пълните стратегии за срещите може да намерите на уеб страницата на Дирекция „ Спорт “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР