43-годишният албански политик Фестим Лато беше намерен застрелян и хвърлен

...
43-годишният албански политик Фестим Лато беше намерен застрелян и хвърлен
Коментари Харесай

Убит албански политик в Амстердам разполагал със собствена армия

43-годишният албански политик Фестим Лато беше открит убит и хвърлен в канал в Амстердам на 21 юли, написа холандският ежедневник „ Телеграф “. Според изданието той е разполагал със лична войска в парцел в село Герделанд в Холандия. Според вестника, фермата наподобява на военна казарма, а членовете на така наречен Освободителна войска на Чемария образоват бойци от Косово.

Лато беше самопровъзгласилият се президент на Чемария, регион на гръцко-албанската граница, откъдето бяха прогонени хиляди албанци и съгласно албанските медии е поддържал положителни връзки с Рамуш Харадинай.

Властите в Холандия бяха наясно с обстоятелството, че Лато е провел частна войска в частния си парцел, само че по към момента неразбираеми аргументи не са подхванали никакви дейности.

На 28 ноември – албанският народен празник, в този парцел е проведен „ боен церемониал “, като Лато по този мотив показва: „ Това е армията, която сътворявам “. Организацията е наречена „ Армия за избавление на Чемария “ с абревиатура, сходна на тази, употребена в Косово, Македония и Южна Сърбия.

„ Телеграф “ разгласява фотоси и видеоклипове на парада на частната войска на албанския политик, както и изказвания на някои холандски депутати, които дефинират Фестим Лато като „ рисков “.

„ Този човек беше евентуално рисков и наруши многочислени закони. Искам да чуя от министъра дали той е знаел какво става. Искам също по този начин да знам къде е отишла тази частна войска и изключително къде са оръжията ѝ. Как е допустимо лъжец от незнайна страна да образува войска тук “, насочи обвинявания към полицията, съда и общинските управляващи холандския народен представител.

Медията също по този начин твърди, че Лато е измамил редица предприемачи с вземането на седем милиона евро и че гибелта му е по всяка възможност е „ възмездие “ за „ жертвите “, обещани от страната Чемария, която е оставила фамилиите им в бедност. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР