43-годишен мъж беше осъден условно за подаване на три фалшиви

...
43-годишен мъж беше осъден условно за подаване на три фалшиви
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, подал фалшиви сигнали за бомби във Варна от дома си

43-годишен мъж беше наказан условно за подаване на три подправени сигнали за сложени взривни устройства във Варна, оповестиха от Районния съд за Moreto.net.

Той подал сигналите посредством позвъняване от мобилния си телефон към единния европейски номер за незабавни повиквания 112 в интервала от 21 до 29 март тази година.

В два от съответните случаи подправените сигналите за бомба се отнасяли за борсата в квартал „ Аспарухово “, а третият сигнал бил за сложено взривно устройство в СУ „ Любен Каравелов “ - Варна.

В резултат на подхванатите тогава дейности на полицията всички възпитаници и чиновници на учебното заведение били изведени от постройката и цялото учебно заведение било тествано за съмнителни предмети. Мястото на позвъняването навреме било локализирано и подсъдимият бил открит в дома си с телефона, от който е подаден погрешния сигнал.

Предаването по телефон или по различен метод на погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника е закононарушение срещу реда и публичното успокоение, наказуемо по член 326, ал.1 от Наказателен кодекс.

43-годишният обвиняем е осъждан. Наложеното му с присъдата на Варненския областен съд наказване е 6 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Съдебният акт предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР