43 дванадесетокласници дадоха старт на кампания по кръводаряване в Бургас. С

...
43 дванадесетокласници дадоха старт на кампания по кръводаряване в Бургас. С
Коментари Харесай

Абитуриенти отбелязват завършването си с колективно даряване на кръв

43 дванадесетокласници дадоха старт на акция по кръводаряване в Бургас. С груповото даряване на кръв зрелостниците в морския град означават завършването си.

Инициативата, под мотото “Това не си го правил " на УМБАЛ -Бургас, се организира за шеста поредна година и увлича от ден на ден възпитаници.

Тя търсела рядка кръвна група за своя позната

Кръводаряването е позволено след навършване на пълноправие, по тази причина болничното заведение предизвика зрелостниците да стартират своя живот като възрастни с този доблестен жест. Вече има учебни заведения, които не пропущат нито едно издание на " Това не си го правил " - там кръводаряването от завършващите е традиция, напомнят от УМБАЛ - Бургас.

Първата гимназия, с която самодейността започва тази година, е Професионалната гимназия по механотехника и електроника. Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 година Един донор може да избави живота на трима души. Боримир Байчев е единствено на 19 години, само че към този момент подарява кръв за трети път.

Наскоро лекарите се сблъскват със случай на новородено бебе на шест дни, нуждаещо се от кръвопреливане

„ Националната трансфузионна система е част от националната сигурност “, разяснява проф. Румен Попов

За първи път е взел участие в акцията предходната година при дипломирането си, в този момент се връща още веднъж като студент. “Правя го, тъй като знам, че доста хора имат потребност ”, сподели момчето.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР