42-ма интелектуалци и общественици от България и Северна Македония се

...
42-ма интелектуалци и общественици от България и Северна Македония се
Коментари Харесай

Интелектуалци от България и РСМ призоваха София да вдигне ветото за Скопие


42-ма интелектуалци и общественици от България и Северна Македония се оповестиха за рухване на ветото, което София наложи на започването на договаряния от Скопие за присъединение към Европейски Съюз.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 338
Те оповестиха, че основават мрежа от клубове за другарство, чиято цел е " да се сътвори дейна гражданска общественост, която да работи за доближаване на двете страни на основата на европейските полезности ". 

Бившият министър председател на Северна Македония Владо Бучковски прикани за компромисно решение на основата на контракта за добросъседство от 2017 година, тъй че Скопие да получи късмет да стане част от Европейски Съюз.

" Една съществена политическа цел, към която би трябвало да се стремим, когато пишем бъдещата история, е Македония да влезе в Европейски Съюз. За това има съществена спънка - беше казано от македонска страна: ветото. Ветото провокира остра реакция в Македония, след което национализмите започнаха да се усилват от двете страни ", съобщи съветникът на президента Желю Желев по етническите въпроси Михаил Иванов пред БНР.

Според българските участници в самодейността спорът сред двете страни се подклажда от Русия, а задачата е дестабилизация на Балканите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР