42-годишният български гражданин Стефан Чернев, се призна за виновен по

...
42-годишният български гражданин Стефан Чернев, се призна за виновен по
Коментари Харесай

Български гражданин, обвинен в САЩ за пране на пари и измами с кухи фирми, се призна за виновен

42-годишният български жител Стефан Чернев, се призна за отговорен по обвиняване в скрит план за интернационално пране на пари, оповестиха американското министерство на правораздаването и нюйоркската прокуратура, представени от Българска телеграфна агенция.

Мъжът е признал, че дружно с брат си Иван и с още един съизвършител са основали кухи компании, посредством които в интервала от 2011 до 2015 година са печелели пари по противозаконен метод. Засегнати от противозаконните схеми са били снабдители на медицински услуги, църкви и дребни предприятия в Съединени американски щати.

Закононарушителите изпращали на жертвите си подправени фактури за поръчани онлайн рекламни услуги, макар че на пострадалите не са им били оказвани сходни услуги и те не са желали такива. Ако откажели да платят, потърпевшите получавали от Стефан Чернев и съучастниците му подправени уведомления за наложително събиране на сумите. Жертвите били инструктирани да изпращат чекове до пощенски кутии в разнообразни пощенски станции в Съединени американски щати, които кутии били наети от измамниците. След това закононарушителите инструктирали фирмите, занимаващи се с доставка на пощенски колета, да доставят чековете в пощенски кутии в пощенски станции в Канада или на други компании за доставка на пощенски колета, основани наоколо до границата на Съединени американски щати с Канада. 

След като получели чековете, братята и съучастникът им подали средствата от тях в свои банкови сметки в Канада. С тези си схеми те спечелили минимум 1,24 милиона $.

Присъдата ще бъде постановена на 25 март следващата година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР