42-ма са лежащо болните пациенти в УМБАЛСМ Пирогов, петима са

...
42-ма са лежащо болните пациенти в УМБАЛСМ Пирогов, петима са
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов с предупреждение как да се лекува COVID-19

42-ма са лежащо болните пациенти в УМБАЛСМ " Пирогов ", петима са в тежко състояние. Останалите са в средно тежко. Това потвърди директорът на лечебното заведение проф. д-р Асен Балтов.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10891
В предаването " Опорни хора " по Bulgaria on air той уточни, че много от пациентите, които са на вентиларно дишане, са дошли много късно. Проф. Балтов коментира, че има пробив в лечението им преди това.

" Повечето от тях идват много късно, лекувани са вкъщи. Много от тях нямат дори рентгенова снимка и когато дойдат след 10-12 ден се вижда, че пораженията на белия дом са сериозни. Пропускът е, че няма комуникация между личните лекари и болницата ", заяви той.

Според него трябва да се направи така, че джипито да има непрекъснат контакт с пациента си и при първия сигнал за влошаване, да го изпрати в болница.

37-годишен мъж с диабет е сред новите жертви на коронавируса у нас

" Моята оценка е, че личните лекари малко не довършват работата докрай. И при най-малки съмнения за влошаване, веднага да се търси помощ през Центъра за спешна помощ ", отбеляза Балтов.

Той обърна внимание и на заболелите медици. В " Пирогов " за последния месец има трима новозаразени лекари, които обаче са хванали COVID-19 извън болницата. Общо заразените медици в " Пирогов " са 72-ма.

Проф. Асен Балтов подчерта, че има ръст на заболелите. Отдава това на " сериозния живот " през лятото. Посочи, че дневната база в София е около 100. Напомни на всички, че трябва да се спазват мерките и заради запазване на здравната система.

" Еми, тази система на здравеопазването все пак не е пригодена да лекува само инфекциозни заболявания. За съжаление ще изостане другата работа, която не е по-малко важна- детски клиники, катастрофи. Много е важно да има възможност ние винаги да бъдем готови да помагаме, но да не забравяме, че имаме и други задължения ", отбеляза специалистът.

Директорът на " Пирогов " призова и хората на протеста да са постоянно с маски, дори и да са навън.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10891  В Боливия оповестиха режим на национално злополучие поради ковид В Боливия оповестиха режим на национално злополучие поради ковид  Индия стартира произвеждане на ваксина против COVID-19 на най-ниска цена Индия стартира произвеждане на ваксина против COVID-19 на най-ниска цена  Още една инфектирана жена с ковид в дома за възрастни хора в Русе Още една инфектирана жена с ковид в дома за възрастни хора в Русе
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР