41-годишният мъж, чийто останки бяха открити в шахта на жилищна

...
41-годишният мъж, чийто останки бяха открити в шахта на жилищна
Коментари Харесай

Части от жертвата, открита в шахта, са хвърляни и в кофи за боклук в София

41-годишният мъж, чийто остатъци бяха открити в шахта на жилищна кооперация на ул. " Г.С. Раковски ", е съден за опит за ликвидиране преди години. Той е с влезнала в действие присъда, която е изтърпял. Преди 10 години е получил условна присъда. Това съобщи в ефира на Нова телевизия шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов.

Сигнал за изгубването на 41-годишния мъж е подаден на 8 август в 4-то районно управление (на МВР) от негови близки.

„ Веднага по-късно започнахме оперативно-издирвателни мероприятия, с цел да установим възможните направления на лицето. Установихме необятен кръг от хора, с които той всекидневно се среща. Той се занимава с бизнес – притежател е на масажно студио. Има и бизнес сътрудник – лице, което не е български жител ”, акцентира старши комисар Николов.



По думите му след уточняване на кръга от близки на лицето е почнала работата по евентуалните версии по изгубването му. „ Бързо се ориентирахме за възможния причинител на това закононарушение. В рамките на към 30 часа установихме всички вероятни направления, версии и аргументи за изгубването на лицето. С оперативна композиция установихме и съучастника в закононарушението.

Извършителят се е опитал да прикрие следите си и да укрие движимости и предмети, които биха го уличили в закононарушението. Соченият за причинител на закононарушението все още е незает. Той е някогашен барман в столично заведение. Мотивът най-вероятно е финансов. Жертвата и причинителят са имали бизнес проекти, които в един миг 31-годишният арестуван схваща, че няма да се осъществят. Той евентуално губи хладнокръвие, кани жертвата в личния си апартамент и  му нанася удар в тъп предмет в задната част на главата ”, уточни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Тялото е разчленено в банята на въпросния апартамент. „ Изхвърлянето на част от останките е станало в тоалетната паница. Те попадат в канализацията на постройка. Намерени са костите на убитото лице в пет обособени чувала в яма на Витоша. Към злокобната находка бяхме ориентирани от помагача на закононарушението. Той е оказал помощ с преместването на тъкмо тези остатъци към Витоша и кофи за сметосъбиране в региона на закононарушението ”, акцентира старши комисар Николов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР