41-годишната звезда на финландската симфонична хеви метъл група Nightwish“ разкри,

...
41-годишната звезда на финландската симфонична хеви метъл група Nightwish“ разкри,
Коментари Харесай

Певицата на „Nightwish“ Флор Янсен е диагностицирана с рак на гърдата

41-годишната звезда на финландската симфонична хеви метъл група „ Nightwish “ разкри, че шокиращата диагноза ѝ е била сложена доскоро повече от две седмици, само че успокои почитателите си, че това е " неагресивна " форма на рак и прогнозата ѝ е " доста добра ".

На холандската певица ѝ следва интервенция, последвана от лъчетерапия, само че тя чака да се освободи от рака и да резервира гърдата си.

В изказване в обществените мрежи тя съобщи:

" Писмо до вас. Животът идва на талази, с възходи и падения.

Флор - която има петгодишна щерка Фрея със брачна половинка си музикант Ханес Ван Дал, барабанист в шведската група " Sabaton " - умолява дамите да вървят на мамографски прегледи, тъй като без тях нейният рак е щял да остане неоткрит.

Тя продължи в писмото си:

" Думата " рак " е шокираща. Всичко, което си намирал за значимо в живота преди тази диагноза, се трансформира радикално в границите на няколко минути. Сега просто желая още веднъж да съм здрава. Искам да видя по какъв начин щерка ми се трансформира в жена; желая да пребивавам! А най-страшното в тази диагноза е, че си мислех, че съм здрава! Не усещах рака, не знаех, че е там, до момента в който не отидох на общоприет обзор с мамограф. Нещо, което доста страни оферират, гратис даже за щастливците ".

" Ако не бях отишла там, туморът щеше да остане неоткрит. След една година той можеше да стане доста по-голям. Мисълта за това ме кара да споделя тази история с вас. Мамографията е животоспасяваща! Неприятно е и може да си мислите, че по този начин или другояче няма да имате нещо в гърдите си, само че отидете! А за мъжете, които четат това: напомнете на жена си, приятелката си, майка си, сестра си да отидат и да се прегледат. Дори и без лукса, който аз като западна жена изпитвам с безплатните прегледи на мамограф: ОТИДИ! За благополучие има доста организации, които оферират информация за отбрана от заболяването, в случай че нямате достъп или средства за мамографско проучване. "

Флор се надява да бъде задоволително добре, с цел да се включи в идното европейско турне на " Nightwish ", което стартира на 20 ноември в Антверпен, Белгия.

Тя добави: " Ако мога да ви вдъхновя да се грижите добре за себе си, тогава от тази диагноза ще излезе нещо положително.

" Ако всичко върви по проект, ще се възстановя в точния момент за европейското турне с Nightwish, което ще стартира на 20 ноември! И аз съм оптимист, защото прогнозата ми е добра! Обещавам да се грижа добре за себе си.

" Ще бъда отвън мрежата за известно време, с цел да се съсредоточа върху себе си. "

" Благодаря ви, че прочетохте това писмо. ", приключи тя.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР