41,5 хил. българи са подали заявления пред британските власти, че

...
41,5 хил. българи са подали заявления пред британските власти, че
Коментари Харесай

Българите най-подготвени – над 41 000 сънародници готови за Англия след  Брекзит

41,5 хиляди българи са подали заявки пред английските управляващи, че желаят да продължат да живеят във Англия и след Брекзит. Те са кандидатствали за по този начин наречения статут на уседналост (settled status), който дава право на европейските жители да останат легално в Обединеното кралство и откакто то към този момент няма да е част от Европейски Съюз, съобщи „ 24 часа ”.

Това слага страната ни преди всичко измежду страните, чиито жители доста бързо са почнали да се възползват от стартиралата през април електронна система за регистрация. Въпросните заявки са подадени единствено за два месеца и се равняват на към 42% от 100-те хиляди пълнолетни българи, за които английските управляващи имат сведения, че се намират на територията на страната.

И въпреки цифрата на кандидатствалите да е внушително и да е колкото популацията на град Видин, българските дипломати в Лондон са обезпокоени, че има още доста сънародници, които не бързат да уредят своя статут. Затова те са почнали да организират серия от срещи, чиято цел е да стигнат до оптимален брой наши жители в Англия.

Опасенията им са, че с изключение на 60-те хиляди неподали молба за статут на уседналост има и доста други, за които английските управляващи даже не подозират. Голяма част от тях работят и живеят незаконно при сънародници и в един миг това може да се окаже сериозен проблем за тях след Брекзит и да бъдат депортирани
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР